NIEUWSRicable

Ricable vervangt Invictus kabels door Invictus Reference kabels

De Italiaanse kabelmaker Ricable heeft een tweetal signaalkabels vervangen. Cinch-kabel Invictus Signal Reference en XLR-kabel Invictus XLR Reference vervangen de bestaande modellen Invictus Signal en Invictus XLR in het portfolio.

Ricable Invictus Reference

De Invictus Signal Reference en Invictus XLR Reference waren het moeilijkst te verbeteren, omdat ze als eerste werden ontworpen in de nieuwe ontwerpcyclus die in 2018 van start ging. De andere kabels in het portfolio van Ricable hebben eerder een update gekregen om vervolgens als ā€œReferenceā€ door het leven te gaan. Het ging en gaat nu weer niet om een revolutie maar eerder om een evolutie. Dingen die goed zijn hoef je immers niet verregaand te wijzigen, aldus de toelichting van Ricable.

Er zijn in principe drie belangrijke verbeteringen. Ten eerste is de geleider vergroot voor een beter akoestisch signaaltransport (+13 procent). De fabrikant heeft de geleiders van 0,57 mmĀ² vervangen door geleiders van 0,64 mmĀ² en strengen van 0,08 mm ggebruikt. Ten tweede is een dubbel diĆ«lektricum ingebracht met twee nieuw ontwikkelde R-TEC-polymeren, die de elektrische capaciteit verder kunnen verminderen (-20 procent) en ruis volledig kunnen elimineren. Ten derde zijn mantels versterkt en dus verbeterd (+10 procent) om externe interferentie volledig te verminderen.

De Invictus Signal Reference en de Invictus XLR Reference zijn twee kabels waarbij inspelen essentieel wordt. Dit komt door het diƫlektricum, dat maximale efficiƫntie bereikt na ten minste honderd uur polarisatie die optreedt bij de doorgang van het laagspanningssignaal (audiosignaal). Al het goede dat beschikbaar was in de vorige kabels (OFC koperen connectoren, Ricable Noise Reduction, semi-gebalanceerde en gebalanceerde geometrieƫn met drievoudige afscherming en nog veel meer) is behouden.

De nieuwe cinch-kabel Invictus Signal Reference begint met een prijs van 614 euro. De Invictus XLR Reference begint bij 794 euro.

Ten slotte, Ricable bouwt zijn kabels met de hand in Italiƫ. Ricable is de eerste fabrikant van hifikabels die zijn producten levenslang garandeert en het recht op gratis retourneren met volledige terugbetaling uitbreidt tot zestig dagen. Dit zegt ook iets over de duurzaamheid en levensduur van de kabels. Dit komt bovenop vele andere exclusieve voordelen, zoals Ricable Upgrade, de inruilservice die een tweedehands taxatie garandeert van hetzelfde als nieuw in het geval van een serie van een hoger niveau.

Meer weten? Kijk dan op de website van Ricable.

MERK

EDITORS' CHOICE