NIEUWSFiio

De KA17 is de nieuwste DA-converter en hoofdtelefoonversterker van FiiO, te zien op CES

Sinan Kökbugur | 08 januari 2024 | Fotografie Fabrikant | Fiio

Het Chinese FiiO zit niet stil en heeft een nieuwe compacte DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker aangekondigd genaamd KA17. De KA17 is niet veel groter dan een zakaansteker en hij zal getoond worden aan het publiek op de CES in Las Vegas die voor de deur staat.

FiiO KA17

De FiiO KA17 kan volgens de ontwerpers tot 650 mWatt uitgangsvermogen leveren. In de compacte behuizing bevinden zich twee DAC-chips van ESS Technologies van het type ESS ES9069Q, een THX AAA 78+ versterker en een XMOS XU316 USB SoC. Daarmee kan  de KA17 PCM-muzieksignaal tot 32-bit/768 kHz, MQA en native DSD512 Hi- Res audiobestanden afspelen.

Ondanks het compacte en draagbare formaat van de KA17 heeft de KA17 zowel single-ended (3,5 mm) als gebalanceerde (4,4 mm) hoofdtelefoonuitgangen. De 3,5 mm-uitgang ondersteunt ook S/PDIF-uitvoer.

Volgens de fabrikant kan de KA17 worden gebruikt door een breed scala aan bronnen en besturingssystemen zoals Android, iOS, Windows-computer en meer. De KA17 levert mede dankzij de onafhankelijke voeding een krachtig geluid onderweg aan mobiele bronnen en door de handmatig te selecteren Desktop Modus kan het uitgangsvermogen worden verhoogd tot 650 mWatt.

Instellingen van de KA17 omvatten o.a. de versterkingsfactor (hoog of laag), filter (acht modi), S/PDIF-uitvoer, parametrische toonregeling, schermhelderheid, instelling van de volumestappen. Instellingen zijn toegankelijk via het scherm en via de FiiO Control media-app voor Android en iOS.

De adviesprijs van de KA17 is 160 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE