NIEUWSLG

LG DukeBox: alles-in-één audiosysteem met buizenversterker en transparant OLED-scherm, te zien op CES

Sinan Kökbugur | 08 januari 2024 | Fotografie Fabrikant | LG

Televisiebouwer LG zal de DukeBox aan het publiek tonen op de komende CES die plaats zal vinden van 9 januari t/m 12 januari 2024 in de Amerikaanse stad Las Vegas. De DukeBox is een audiosysteem ontwikkeld door LG Labs, de experimentele tak van LG. Achter een transparant OLED-scherm is een buizenversterker zichtbaar en de DukeBox heeft ook luidsprekers aan boord. Prijs en leveringsinformatie zijn nog niet bekend gemaakt. 

LG DukeBox: combinatie van oude en nieuwe techniek

LG is vooral bekend van zijn televisies en bijbehorende producten zoals soundbars, maar het bedrijf heeft ook een divisie waar geëxperimenteerd mag worden. De LG Labs-divisie heeft de DukeBox ontwikkeld en de DukeBox zal zijn debuut beleven op de komende CES in Las Vegas.

De informatie is nog wat spaarzaam, maar volgens LG beschikt de DukeBox over een buizenversterker en een drietal luidsprekers. Aan de onderkant is een voorwaarts gerichte luidspreker geplaatst en aan de bovenkant zijn twee drivers geplaatst die 360 graden zouden moeten rondstralen. Het uiterlijk doet een beetje denken aan de traditionele jukeboxes en dat zal ook de naam van het nieuwe apparaat verklaren.

De behuizing is gemaakt van glas met aan de voorkant een transparant OLED-paneel. Het scherm kan volgens LG informatie over de afgespeelde muziek tonen, maar is ook geschikt voor films en videobeelden. De buizen van de geïntegreerde versterker zijn zichtbaar omdat het scherm transparant is. De transparantie van het OLED-scherm kan worden aangepast, waardoor een boeiend visueel effect ontstaat dat doet denken aan een audiosysteem met vacuümbuis, ingesloten in een transparante glazen doos. Bovendien is de DukeBox veelzijdig en kan hij worden gebruikt om te genieten van inhoud van hoge kwaliteit, zoals films, of zelfs om een gezellige open haard-sfeer te creëren waarbij de vacuümbuis zichtbaar is te midden van de flikkerende vlammen, aldus LG.

Voor het overige is nog geen technische informatie beschikbaar. Ook prijs en leveringsinformatie zijn nog niet door LG bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE