NIEUWSTangent

Tangent Spectrum Square: draadloze luidspreker die heel goed past in een kast van Ikea

De Deense audiofabrikant Tangent Audio heeft een vierkante draadloze luidspreker gelanceerd die vrij opgesteld kan worden. De nieuwe Spectrum Square heeft echter niet geheel toevallig afmetingen van 330 x 330 x 200 millimeter en past daarmee precies in een Kallax-kast of Expedit-rek van de Zweedse meubelgigant Ikea. Optioneel zijn verschillende kleuren afdekfrontjes verkrijgbaar om de luidspreker af te stemmen op de ruimte.

Tangent Spectrum Square

Plaatsing van de Spectrum Sqaure is met zijn gewicht van 5,8 kilogram relatief makkelijk. De luidspreker kan op een buffetkast of in een boekenkast o.i.d. worden geplaatst, maar Spectrum Square past ook precies in een vak van een kast van Ikea, model Kallax, of in het rek van Ikea genaamd Expedit.

De Spectrum Square is een actief tweeweg stereosysteem met twee tweeters met een diameter van 19 millimeter en twee laagfrequente luidsprekers met diffusers van 110 millimeter. Aan de voorkant zijn twee baspoorten geplaatst. Ieder kanaal heeft dus een tweeter, een middentoner/woofer en een baspoort. Het totale vermogen van de versterkers bedraagt 60 Watt. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 50 Hz tot 22 kHz (+/- 3 dB).

Muzieksignaal kan worden aangeleverd via een analoge 3,5 millimeter jackplug of draadloos vai Bluetooth 5.0 met ondersteuning van True Wireless Stereo (TWS). Twee Spectrm Squares kunnen samen een stereosysteem vormen.

De behuizing van de Spectrum Square is gemaakt van MDF. Het afneembare frontje is optioneel te vervangen door frontjes met andere kleuren, waaronder de kleur roze.

De Tangent Spectrum Square gaat voor net geen 250 euro per stuk over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE