NIEUWS

Moedermaatschappij van Siltech en Crystal Cable neemt HMS Elektronik over

Redactie Hifi.nl | 15 december 2023 | Fotografie Fabrikant

International Audio Holding (IAH), moedermaatschappij van audiomerken Siltech en Crystal Cable, kondigt met trots de overname aan per 1 januari 2024 van HMS Elektronik, een Duitse fabrikant van stroomfilters, audiokabels en accessoires. Deze strategische stap betekent een uitbreiding van IAH's productportfolio en verstevigt de positie als belangrijke speler in de high-end audio-industrie.

HMS Elektronik, opgericht in 1975, is onder de gepassioneerde leiding van oprichter Hans M. Strassner synoniem geworden voor technologiegedreven hoogwaardige audioproducten met een sterke aanwezigheid in de Duitstalige landen. HMS staat bekend om zijn technische expertise en heeft een toegewijde aanhang opgebouwd van audiofielen die waarde hechten aan precisie en prestaties.

Edwin Rijnveld, CEO en Chief Engineer van IAH, is enthousiast over de nieuwe toevoeging: “Producten van HMS bieden een ander perspectief op ons huidige aanbod van Siltech en Crystal Cable. Hun unieke filosofie en vermogensfilterassortiment breiden onze opties uit, hetgeen zal leiden tot een spannende kennisuitwisseling tussen de verschillende technologieën die in de merken worden gebruikt.”

Viktor de Leeuw, Operations Director bij IAH, benadrukte de toewijding aan het behoud van de eigen identiteit van elk merk: “HMS zal een onafhankelijk merk blijven volgens hun bewezen productiemethoden. We gaan op zoek naar de meest efficiënte manier om de productie van de drie merken te organiseren, en er tegelijkertijd voor te zorgen dat ze allemaal hun eigen unieke productfilosofie en merkkarakter behouden. Met deze overname kunnen we een breder publiek van hifi-liefhebbers bedienen.”

Hans M. Strassner, oprichter van HMS Elektronik, sprak zijn trots uit om zijn merk na bijna vijftig jaar aan IAH toe te vertrouwen: “Siltech en Crystal Cable genieten enorm veel respect in de industrie, en de op engineering gerichte aanpak van IAH sluit aan bij onze kernwaarden. Mijn bezoeken aan hun faciliteit en interacties met het IAH-team hebben mijn overtuiging versterkt dat zij de juiste keuze zijn om het merk voort te zetten en mogelijk naar een hoger niveau te tillen.”

Om een soepele overgang mogelijk te maken, blijft Hans M. Strassner aan boord in een adviserende rol. Met de toevoeging van HMS Elektronik verwacht IAH een sterkere aanwezigheid in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg). IAH's DACH Sales Manager, Werner Kempf, zal toezicht houden op de vertegenwoordiging van Siltech, Crystal Cable en HMS in deze belangrijke markt.

Het IAH-team kijkt ernaar uit om alle huidige en toekomstige HMS-retailpartners en -gebruikers op de best mogelijke manier van dienst te zijn, zoals ze altijd gewend zijn geweest.


EDITORS' CHOICE