NIEUWSDenon

Muziek binnen handbereik door vernieuwde HEOS-app

Sinan Kökbugur | 14 december 2023 | Fotografie Fabrikant | Denon

HEOS is de naam van het streaming-platform van oorspronkelijk alleen Denon. Zustermerk Marantz maakt ook al enige jaren gebruik van het HEOS-platform. Moedermaatschappij Masimo, eigenaar van zowel Denon als Marantz, heeft de HEOS-app ingrijpend vernieuwd.

De bijgewerkte HEOS-app zet de muziek voorop en biedt de gebruiker nog gemakkelijker toegang tot favoriete nummers, radiostations en podcasts. De update is het gevolg van feedback van klanten en Masimo’s  compromisloze streven naar betrouwbaarheid, connectiviteit en het bieden van zoveel mogelijk hoogwaardige opties om muziek kunnen streamen.

Dankzij de integratie van HEOS met de AV-receivers en netwerkversterkers van Denon en Marantz kan HEOS bij heel veel verschillende luidsprekers, speakers en soundbars worden gebruikt. De gebruiker is niet aan één merk speaker of luidspreker gebonden: HEOS biedt ongekende flexibiliteit en je kunt nu maar liefst 64 apparaten met HEOS koppelen. Ruim voldoende dus om jouw geluidservaring helemaal op je eigen voorkeuren af te stemmen.

Wat zijn de belangrijkste nieuwe functies die je nu in de app kunt vinden?

Een vernieuwde interface: de HEOS-app heeft een make-over gekregen. Bestaande gebruikers zullen zien dat de app een fris, gebruiksvriendelijk ontwerp heeft gekregen, dat een strakke en moderne interface combineert met intuïtieve navigatie. Het oude startscherm is ingeruild voor een gestroomlijnde ervaring en nieuwe functionaliteit. Zoals de nieuwe “Now Playing”-melding onderaan het scherm. Hiermee kun je in de app altijd direct zien wat er wordt afgespeeld.

Verbeterd startscherm: het vernieuwde startscherm is de persoonlijke muziekhub en biedt direct toegang tot recent afgespeelde nummers, favoriete muziek en favoriete muziekdiensten. De entertainmentervaring begint zodra de app wordt geopend. Je kunt media van verschillende streamingplatforms combineren om je eigen HEOS-afspeellijsten samen te stellen, zodat je altijd naar de muziek kunt luisteren die op dat moment bij je stemming past. Jouw muziek, op jouw manier, direct binnen handbereik.

Universele muziekzoekfunctie: de vernieuwde app maakt een einde aan het gedoe van op verschillende platformen naar muziek zoeken. Met onze nieuwe universele muziekzoekfunctie vind je gemakkelijk de muziek die je wilt door tegelijkertijd op al je streamingplatforms en in je persoonlijke bibliotheken te zoeken.

Technische verbeteringen: naast het nieuwe uiterlijk is de functionaliteit van deze HEOS-update ook flink uitgebreid. De ontwikkelaars hebben er naar eigen zeggen hard aan gewerkt om een nog betere gebruikerservaring te bieden. Dit is onder andere terug te zien en te horen aan de verbeteringen op het gebied van de toegang tot apparaten, de draadloze surround-technologie, de inlogbeveiliging, het afspelen, de in-app besturingselementen, de audiosynchronisatie en de in-app berichtgeving.

Meer weten? Kijk dan op de website van Denon of de website van Marantz.

MERK

EDITORS' CHOICE