NIEUWSCanton

Canton Reference GS Edition: vlaggenschip en de grootste luidspreker in de geschiedenis van Canton

Het Duitse Canton heeft zijn grootste en meest ambitieuze luidspreker onthuld. De oprichter van het bedrijf, Günther Seitz, wilde met de Reference GS Edition niets minder ontwikkelen dan de ultieme referentieluidspreker van Canton. De drieweg vloerstaande Reference GS Edition is met 155 kilogram een zware jongen geworden en hij heeft zes drivers aan boord.

Canton Reference GS Edition

De Reference GS Edition is het nieuwe vlaggenschip van de Duitse luidsprekerfabrikant Canton. Met een hoogte van 163 centimeter en een zwaar gewicht van 155 kilogram hebben de handgemaakte luidsprekers een massieve uitstraling, maar zijn ze ook heel elegant dankzij de harmonieuze combinatie van hout en metaal en het uitgebreide lakwerk.

De basis is een basreflex behuizing met zes drivers aan boord.. De baspoort zit in de voet en is naar beneden gericht. Vier strategisch verdeelde drivers van 21,9 cm zijn verantwoordelijk voor de weergave van lage tonen. De enkele middentoner heeft een diameter van 17,4 centimeter. Canton gebruikt voor de drivers een speciaal membraanmateriaal genaamd Black Ceramic Tungsten. In dit materiaal wordt de moleculaire structuur van een aluminium conus gedeeltelijk omgezet in een keramische structuur en bovendien voorzien van extra metaaldeeltjes. Volgens Canton moet dit resulteren in een perfecte verhouding tussen stijfheid en gewicht.

Voor het eerst heeft Canton de tweeter voorzien van een DCC dome. DCC staat voor Diamant Ceramic Carbon. Dit moet naar  eigen zeggen een moeiteloze, stressvrije en toch extreem hoge resolutie reproductie opleveren. Om de speakers optimaal aan te passen aan de ruimte is er aan de achterkant van de speakers een mogelijkheid om via metalen bruggen de geluidsdrukniveaus van de drivers te beïnvloeden.

Het frequentiebereik loopt van 18 Hz tot 40 kHz met cross-over op 160 Hz en 3,1 kHz. De opgegeven gevoeligheid is 89 dB (2,83 Volt /1 meter). De afmetingen zijn 163 x 46 x 72 centimeter (H x B x D).

Canton Reference GS Edition: prijs en leveringsinformatie

De adviesprijs van de Canton Reference GS Edition is 25.000 euro per stuk. De koper krijgt tien jaar garantie. Magnetisch te bevestigen frontjes worden meegeleverd.

MERK

EDITORS' CHOICE