NIEUWSLoewe

Loewe multi.room: compacte versterker met multiroom en streaming-functies

Sinan Kökbugur | 11 december 2023 | Fotografie Fabrikant | Loewe

Het Duitse audio- en televisiemerk Loewe heeft zijn eerste streamingversterker gelanceerd in de vorm van de beschrijvende naam multi.room. Loewe gaat met de multi.room o.a. de strijd aan met Sonos, Bluesound en Heos. Sluit een setje passieve luidsprekers aan op de luidsprekeraansluitingen of een set actieve luidsprekers op de cinch-uitgang en het muziekfeest kan beginnen.

Loewe multi.room

Eigen namen en zelfstandige naamwoorden worden in de Duitse taal met een hoofdletter geschreven. Loewe houdt zich niet aan deze regel en de diverse productnamen van de leden van de klang-familie worden consequent met een kleine letter geschreven. Er zit vast en gedachte achter, zo ook bij de nieuwe multi.room van Loewe.

De nieuwe stereoversterker is erop gericht om een hifisysteem of homecinema-luidsprekerpakket om te vormen tot een slim multiroom en streaming geluidssysteem. Volgens Loewe kan de multi.room 1.200 Watt piekvermogen leveren, maar dit is volgens het principe “helling af, plankgas, wind mee”. Meer realistisch kan de multi.room 300 Watt RMS per kanaal aan acht Ohm leveren. Het zal voor de doelgroep wel voldoende zijn, ongeacht de meetmethode. Muzieksignaal kan via het netwerk binnenkomen of via een bekabelde cinch-bron. Aan de zijkant zit een USB-aansluiting en voor de televisie is een HDMI ARC aansluiting geplaatst.

De Loewe multi.room heeft luidsprekeraansluitingen, een stereo cinch-uitgang en een subwoofer uitgang uitgevoerd in cinch.. De multi.room kan ook worden gekoppeld met draadloze meerkanaalsluidsprekers voor en achter, zodat deze kan worden uitgebreid tot een volledig thuisbioscoopsysteem. Dan is er ook nog ondersteuning voor de nieuwste draadloze Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit (V5.0). Zoals het geval is met het grootste deel van Loewe's productportfolio, ziet de multi.room eruit als een ingetogen apparaat. Het is een simpel zwart kastje dat niet op lijkt te willen vallen. De afmetingen zijn 22 x 22 x 8 centimeter (B x D x H).

De gangbare streaming-diensten zoals Tidal, Qobuz en Amaozn Music kunnen worden gebruikt, evenals internetradio via iHeart Radio. DTS Play-Fi maakt koppeling met andere apparaten makkelijk, mits die ook DTS Play-Fi ondersteunen.

De adviesprijs van de Loewe multi.room is net geen 1.000 euro. De levering gaat waarschijnlijk binnenkort van start.

MERK

EDITORS' CHOICE