NIEUWSYamaha

Yamaha CD-C603: CD-speler met lade voor vijf CD’s

De CD-wisselaar is terug! Yamaha heeft de CD-C603 gelanceerd en deze CD-speler heeft een lade voor vijf CD’s. Helemaal met de tijd mee kan de gebruiker ook bestanden vanaf een USB-opslagmedium afspelen. Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux zijn nog niet bekend.

Yamaha CD-C603: CD-wisselaar met lade voor vijf CD’s

Het afspelen van muziekbestanden vanaf een lokale NAS of vanaf een streaming-dienst is niet meer weg te denken, maar CD’s worden nog steeds gekoesterd en afgespeeld. Wie een verzameling heeft van zeg een paar honderd of een paar duizend CD’s zal graag nog een makkelijk te bedienen CD-speler willen bezitten. Er zijn nog vele CD-spelers te koop in verschillende prijsklassen, maar die hebben doorgaans een lade of slot-in loopwerk waar één CD tegelijkertijd in kan worden geplaatst. Wie meerdere schijfjes achter elkaar wil afspelen moet tussendoor opstaan om de CD te wisselen. Of een ouderwetse CD-wisselaar bezitten, maar CD-wisselaars zijn al jaren geleden van de markt verdwenen. Tot nu. Yamaha heeft onlangs de nieuwe CD-C603 CD-wisselaar voor vijf CD’s aangekondigd.

Volgens opgave van Yamaha is vergeleken met vroeger de interne lay-out van de circuits veranderd, waardoor een betere geluidskwaliteit mogelijk is. Het voorpaneel beschikt ook over een USB-poort die het afspelen van muziekbestanden op opslagmedia in hoge kwaliteit ondersteunt, inclusief formaten zoals WAV, FLAC en WMA, maar natuurlijk ook de standaard MP3 en AAC.

Het meest bijzondere is de volledig te openen schijflade, waarin vijf CD's tegelijkertijd kunnen worden geplaatst. Er is ook Yamaha's Play X Change-functie, waarmee een schijf kan worden verwisseld terwijl de huidige CD blijft spelen, hetgeen zorgt voor een ononderbroken muziekluisterervaring tijdens het uitwisselen van CD's. Dat is een leuke functie die vroeger niet bestond.

Er is ook Yamaha's Pure Direct-modus, die te vinden is in de andere versterkers en receivers van het bedrijf. Met een druk op de knop kan het display op het voorpaneel worden uitgeschakeld en wordt de digitale audio-uitvoer uitgeschakeld. Dit resulteert in de laagst mogelijke ruisinterferentie en zorgt ervoor dat de analoge audio-uitvoer de best mogelijke kwaliteit heeft.

Muzieksignaal komt naar buiten via een ongebalanceerde cinch-uitgang en een optische uitgang.

Prijsinformatie voor de Benelux, consumentenprijs Euro 599

MERK

EDITORS' CHOICE