NIEUWSFiio

FiiO CP13: draagbare cassettespeler die verwijst naar de eerste Walkman van Sony

Sinan Kökbugur | 06 december 2023 | Fotografie Fabrikant | Fiio

De Chinese fabrikant FiiO heeft een draagbare cassettespeler aangekondigd die volgens de geruchten voor de komende jaarwisseling in de verkoop zal gaan. De nieuwe cassettespeler heet CP13 en het apparaat is duidelijk geïnspireerd door de eerste cassettespeler van het Japanse Sony, die ruim veertig jaar geleden als Walkman werd gepresenteerd. Technische details zijn nog wat spaarzaam, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

FiiO CP13: wederopstanding van de Walkman?

We weten nog niet zoveel over de CP13 van het Chinese FiiO, behalve dat de CP13 waarschijnlijk verkrijgbaar zal zijn in twee kleuren, t.w. klassiek blauw (een knipoog naar de klassieke Sony Walkman, plaatje hiernaast) en een versie in wit en zwart.

De FiiO CP13 beschikt over een USB-C-aansluiting, die alleen als oplaadpoort wordt gebruikt. Batterijen opladen is natuurlijk beter dan periodiek twee nieuwe AA-batterijen plaatsen zoals dat vroeger gebruikelijk was. De USB-poort lijkt niet geschikt voor aansluiting op een computer om dan bijvoorbeeld oude opnames te kunnen digitaliseren en archiveren.

FiiO CP13 heeft naar huidige maatstaven forse knoppen. Daarnaast is er ook een LED die de status aangeeft en natuurlijk een hoofdtelefoonaansluiting. Het volumeregeling gaat met een draaiknop in de vorm van een potentiometer.

Het lijkt erop dat de CP13 geen Bluetooth-connectiviteit zal hebben, maar dat zou de liefhebber en gebruiker van een Walkman niet moeten deren.

Voor het overige hebben wij nog geen prijs of leveringsinformatie vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE