NIEUWS

Totaldac D1-Driver-Sublime: voorversterker zonder volumeregeling

Het Franse Totaldac heeft de D1-Driver-Sublime uitgebracht, een voorversterker met een beperkte functionaliteit. De D1-Driver-Sublime heeft immers geen volumeregeling en ook het aantal ingangen is beperkt. Volgens de makers kan de D1-Driver-Sublime bij bepaalde omstandigheden bestaansrecht hebben.

Totaldac D1-Driver-Sublime

Veel audioliefhebbers gebruiken alleen een DA-converter als bron. De D1-Driver-Sublime is in dit geval de oplossing om het beste geluid, de laagste ruis en de meest vriendelijke volumeregeling uit een Totaldac DAC te halen. Dankzij zijn aandrijfmogelijkheden kan de D1-Driver-Sublime de dynamiek, bascontrole, articulatie en soundstage verbeteren, aldus het in Frankrijk gevestigde Totaldac. De D1-Driver-Sublime kijkt gemaakt om samen te werken met eindversterker Amp-1 Sublime.

De D1-Driver-Sublime heeft geen volumeregeling omdat hij afhankelijk is van de DAC-volumeregeling, maar voor het  geval dat de volledige systeemversterking te hoog zou zijn kan een analoge demping van -15,5 dB worden geactiveerd met behulp van een schakelaar op het achterpaneel. Deze verzwakker maakt gebruik van 12 stuks 0,01% VAR Bulk Metal Foil-weerstanden van Vishay.

In het geval dat het volledige systeem enige versterking mist terwijl sommige nummers erg laag zijn opgenomen, bieden de nieuwste Totaldac DAC's een +12dB digitale versterkingsoptie. Met deze twee selecteerbare versterkingen in een Totaldac-systeem kunnen alle configuraties worden geoptimaliseerd. De D1-Driver-Sublime kan volgens de fabrikant alles met een belasting hoger dan 100 Ohm probleemloos aansturen

De D1-Driver-Sublime is getest in combinatie met de D1-Core tot en met de D1-Sublime DAC's, en met de Amp-1-Sublime als eindversterker.

Totaldac biedt twee configuraties aan. Er is een stereoversie met één behuizing en er is een monoversie verdeeld over twee behuizingen. In beide gevallen bevindt de voeding zich in een aparte behuizing. Het frequentiebereik loopt tot 2,5 MHz op niveau -3 dB.

De prijs is afhankelijk van de gekozen configuratie en de gekozen opties. Meer weten? Kijk dan op de website van Totaldac.


EDITORS' CHOICE