NIEUWSRevox

Revox Elegance G120 Limited Edition: slanke vloerstaande luidspreker vanwege 75-jarig jubileum

Sinan Kökbugur | 05 december 2023 | Fotografie Fabrikant | Revox

Het Zwitserse audiomerk Revox viert dit jaar zijn 75e verjaardag en vanwege dit heugelijke jubileum wordt de vloerstaande luidspreker Elegance G120 uitgebracht in een Limited Edition versie. De zwarte behuizing krijgt een laser gegraveerd logo op de voorzijde en de eigenaar krijgt een genummerd eigendomscertificaat. Revox brengt 75 paar van de vloerstaande jubileum luidspreker op de markt. 

Revox Elegance G120 Limited Edition

Audiomerk Revox viert zijn 75e verjaardag. Sinds 1948 produceren de geluidsspecialisten uit Villingen-Schwenningen met passie premium audioproducten van de hoge kwaliteit en technische precisie. Ter gelegenheid van zijn jubileum presenteert Revox nu de Elegance G120 Limited Edition in het zwart met een speciaal gelaserde logogravure met de tekst “75 Years”.

Revox is met name bekend door de spoelenrecorders van vroeger. Spoelenrecorders zijn al heel lang uit het assortiment verdwenen en Revox maakt vooral luidsprekers, alles-in-één apparaten met een netwerkspeler en versterker in één behuizing en een enkele draaitafel. De Elegance G120 is een slanke passieve vloerstaande luidspreker en van dit model zullen 75 paar worden uitgebracht als Limited Edition versie. Bij aankoop ontvangt elke klant een genummerd eigendomscertificaat.

De Elegance G120 is een 2,5-weg basreflex systeem met vijf drivers boven elkaar in een D’Appolito opstelling. De 30 millimeter dome tweeter zit in het midden. De twee middentoners hebben een conus van aluminium met een diameter van 90 millimeter. De laagweergave komt voor rekening van de bovenste en onderste driver en ook die hebben een aluminium conus van 90 millimeter.

Revox geeft een frequentiebereik op van 40 Hz tot 30 kHz, een gevoeligheid van 88 dB (2,83 Volt / 1 meter) en een impedantie van vier Ohm. De afmetingen zijn 1.112 x 104 x 160 millimeter (H x B x D) en de luidspreker weegt 12 kilogram. Het front en de voet zijn gemaakt van glas.

Revox Elegance G120 Limited Edition: prijs en leveringsinformatie

De Revox Elegance G120 Limited Edition heeft een adviesprijs van 1.600 euro per stuk. De oplage is beperkt tot 75 paar.


EDITORS' CHOICE