NIEUWSGoldmund

Goldmund Telos 1800: mono eindversterker

De Zwitserse audiofabrikant Goldmund heeft de Telos 1800 gelanceerd. De Telos 1800 is een mono eindversterker die 420 Watt aan acht Ohm kan leveren. Met 51 kilogram mag de Telos 1800 een zwaargewicht worden genoemd en voor stereoweergave zijn twee exemplaren nodig. 

Goldmund Telos 1800

Met een maximaal vermogen van 420 Watt (RMS aan acht Ohm) met slechts één procent totale harmonische vervorming (THD), is de Telos 1800 tussen de Telos 3300 NextGen en Telos 1000 NextGen gepositioneerd in Goldmund’s portfolio van eindversterkers. Bij een uitvoer van 30 Vrms heeft de Telos 1800 een THD+N van minder dan 0,05 procent, waardoor de vervorming extreem laag is.

De Telos 1800 heeft volgens de fabrikant een uitgangsruisvloer van minder dan 3 μV van 20 Hz tot 20 kHz wanneer deze onbelast is, samen met een versterking van 35 dB, een dynamisch bereik van 110 dB en een dempingfactor van 600 bij 1 kHz (acht Ohm). In gewoon Nederlands, ruis speelt geen rol van betekenis en dankzij de hoge dempingfactor worden luidsprekers in een houdgreep genomen, ook de lastige exemplaren.

Goldmund heeft de panelen van de behuizing nog wat dikker gemaakt. De zes tot acht millimeter is verhoogd naar twaalf millimeter. De behuizing is ultrastijf en stabiel waardoor de mechanische aarding en trillingsverspreiding van de versterker worden verbeterd. Muzieksignaal komt binnen via een cinch-ingang of een XLR-ingang. De luidspreker kan een via een conventionele aansluiting worden aangesloten (zwart en rood) of via de vierpins 4B-aansluiting.

De Telos 1800 wordt geleverd in het kenmerkende zilvergrijs van Goldmund met een personalisatieoptie beschikbaar voor de ring linksboven op de versterker. Klanten kunnen kiezen tussen goud of zilvergrijs om de versterker beter bij hun bestaande opstellingen te laten passen, aldus Goldmund.

De Goldmund Telos 1800 is 44 x 28 x 46 centimeter groot (B x H x D) en weegt 51 kilogram. Voor stereogeluid zijn natuurlijk twee exemplaren nodig.

We weten niet wanneer de eerste leveringen zullen gaan plaatsvinden en ook hebben wij nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE