NIEUWSTeufel

Teufel Ultima 25 Active: actieve tweeweg luidsprekersysteem met HDMI, Toslink, jackplug en Bluetooth

De in de Duitse hoofdstad Berlijn gevestigde audiofabrikant Teufel heeft de actieve tweeweg luidsprekerset Ultima 25 Active aangekondigd. De nieuwe luidsprekers kunnen bijvoorbeeld aan weerszijden van een televisie worden opgesteld of op een bureau aan weerszijden van het beeldscherm van een computer. Uitbreiding met een subwoofer of een set achterluidsprekers is ook mogelijk en Teufel biedt daarvoor complete bundels aan.

Teufel Ultima 25 Active: een minimalistische stereoset

De Teufel Ultima 25 Active is in de basis een actief tweeweg master/slave-systeem. Voor het klassieke basreflex ontwerp wordt gebruikgemaakt van een tweeter van een inch en een midwoofer van 6,5 inch. De uiterst efficiënte klasse D-versterker levert een totaal RMS-vermogen van 50 Watt per luidspreker.

De luidsprekers kunnen draadloos of via een analoge of digitale kabel muzieksignaal aangeleverd kan krijgen. De Duitse fabrikant heeft vooral gebruiksgemak en aansluitmogelijkheden voorop gesteld. Het is zelfs mogelijk om de Ultima 25 Active luidsprekers zonder randapparatuur te gebruiken, want de set biedt ondersteuning voor DAB+ en FM-radio. Gebruikers kunnen met een simpele druk op de knop opgeslagen zenders oproepen. Het is mogelijk om zes voorkeurzenders per ontvangstmethode in te stellen.

Links en rechts van de televisie opgesteld komen de Ultima 25 Active luidsprekers voorzien van HDMI-aansluiting prachtig tot hun recht. Het geluid is breder dan dat van een soundbar. Het volume kan in dat geval met de oude vertrouwde afstandsbediening van de televisie worden geregeld. Gebruikers die meer willen, zoals een vettere bas of onvervalste surround sound, kunnen de stereoset Ultima 25 Active samen laten werken met draadloze (achter)luidsprekers (Effekt Of Effekt 2) en diverse draadloze subwoofers. Dit maakt het mogelijk om een krachtig 4.0- of 4-1 surround systeem in te richten zonder een wirwar van kabels door de kamer te moeten leggen.

Er is ook een optische aansluiting en een analoge jackplug-aansluiting. Muziek vanaf een smartphone of tablet kan via Bluetooth 5.0 met aptX en AAC worden aangeleverd.

Teufel Ultima 25 Active: goed geluid voor op het bureau

De Ultima 25 Active zijn gemaakt om eventueel als gezelschap van een computer te dienen. De set kan met een USB-C-kabel op de computer worden aangesloten en wordt direct door het besturingssysteem als audioapparaat herkend.

Teufel Ultima 25 Active: intuïtieve bediening

De set kan op verschillende manieren worden bediend: met de knopjes op het front en op de bovenkant van de master, met de meegeleverde afstandsbediening of via aangesloten randapparatuur. Aan de bovenkant van de master bevindt zich een aanraakschuif waarmee het volume kan worden afgesteld. De drie in de aanraakschuif geïntegreerde knoppen zijn voor het bedienen van de muziek (van track wisselen, start en pauze).

Naast het display bevinden zich extra knoppen voor het selecteren van ingangen en opgeslagen radiozenders. De meegeleverde afstandsbediening biedt aanvullende functies voor onder meer het zoeken naar radiozenders en het opslaan van zenders. De helderheid van het display kan eveneens met de afstandsbediening worden afgesteld. De Ultima 25 Active heeft een autosense-functie en gaat automatisch aan als geluidssignaal wordt aangeleverd.

Teufel Ultima 25 Active: prijs en leveringsinformatie

De Teufel Ultima 25 Active is per direct in de kleuren wit en zwart voor te bestellen op teufelaudio.nl voor een prijs van net geen 550 euro. Een 3,5 meter lange aansluitkabel, afneembare frontjes, een radioantenne, rubberen voetjes en een afstandsbediening worden meegeleverd.

Teufel biedt daarnaast twee aantrekkelijke bundels aan. De eerste combineert de krachtige 10 inch subwoofer T10 met de Ultima 25 Active Club Edition. De Ultima 25 Active Surround "4.1 set" bevat naast de subwoofer T10 ook Effekt 2 achterluidsprekers.

MERK

EDITORS' CHOICE