Atoll Electronique PH200: instelbare vlaggenschip voorversterker

Het Franse audiobedrijf Atoll Electronique heeft de PH200 gelanceerd. De Atoll PH200 is een instelbare phono-versterker die geschikt is voor zowel MM-elementen als MC-elementen. Er is maar één ingang en op het front zit geen enkel bedieningselement. Volgens de Franse fabrikant is de PH200 een puristisch apparaat waarbij de nadruk ligt op geluidskwaliteit en niet op hoeveelheid functies.

Atoll Electronique PH200

De PH200 van Atoll Electronique is voorzien van twee ruisarme transformatoren. Ieder kanaal heeft zijn eigen voeding. De voedingsmodule is volledig afgeschermd om interferentie met signaalcircuits te voorkomen. De totale afvlakcapaciteit is 54.400 uF en dat is meer dan menige eindversterker. De phonotrap bestaat volledig uit discrete onderdelen en er bevinden zich geen condensatoren in het signaalpad.

Alle instellingen van de Atoll PH200 worden gemaakt met behulp van DIP-schakelaars op de achterkant van de behuizing. Op het front is niets te zien, behalve de merknaam, het type en een statusledje dat laat zien of het apparaat is in- of uitgeschakeld. Het geborstelde frontpaneel is acht millimeter dik. De fabrikant geeft een frequentiebereik op van 20 Hz tot 20 kHz (+/- 0,1 dB). De kanaalscheiding is beter dan 86 dB. De afmetingen zijn 440 x 63 x 295 millimeter (B x H x D).

De koper kan kiezen tussen een zwarte of aluminiumkleurige frontplaat. De adviesprijs is net geen 1.200 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE