NIEUWSKeces

Keces S4: voorversterker met phono-trap die ook geschikt is voor optische elementen van DS Audio

Het in Taiwan gevestigde audiobedrijf Keces heeft de S4 gelanceerd, een voorversterker met een aparte behuizing voor de voeding. De S4 heeft ook een phono-versterker aan boord en deze phono-trap is ook geschikt voor de optische elementen van het Japanse DS Audio.

Keces S4: phonotrap ontwikkeld met DS Audio

De optische elementen van DS Audio of Digital Stream Corporation, de officiële naam van het Japanse bedrijf, zijn ontdaan van spoelen en magneten maar hebben wel een conventionele stylus met naald. Optische sensoren volgen de bewegingen van de naald en dat biedt een heleboel technische voordelen. Nadeel is dat een gewone phono-versterker voor MM-elementen of MC-elementen niet kan worden gebruikt. DS Audio bouwt daarom zijn eigen phono-versterkers, maar heeft nu samengewerkt met Keces zodat de bezitter van een element van DS Audio niet noodzakelijk ook een phono-versterker van DS Audio hoeft te kopen.

Maar Keces heeft  ook gedacht aan de bezitters van gewone MM-elementen en MC-elementen. Om die reden is er ook een omschakelbare ingang voor MC-elementen en MM-elementen. Voor MC-elementen kan de phono-trap worden ingesteld op impedanties van 56 Ohm, 100 Ohm, 220 Ohm, 470 Ohm en 47 kOhm. Voor een MM-element is een impedantie van uitsluitend 47 kOhm beschikbaar. De versterkingsfactor voor MM-elementen is 52 dB, die voor MC-elementen is 72 dB. Voor optische elementen van DS Audio is de versterkingsfactor 32 dB.

Naast de ingang voor optsiche elementen en de ingang voor MM-elementen en MC-elementen, heeft de nieuwe Keces S4 nog een cinch-lijningang en een tweetal XLR-ingangen. Muzieksignaal komt naar buiten via een tweetal cinch-uitgangen en een enkele XLR-uitgang/ Links op het front is een hoofdtelefoonuitgang gemonteerd in de vorm van een vierpons XLR-aansluiting. Verder is het frontpaneel een toonbeeld van rust.

De Keces S4 stereovoorversterker is gebaseerd op een single-ended zero-feedback circuittopologie die symmetrisch is opgebouwd. De A-gewogen S/R-verhouding voor de lijningangen is 110 dB.

De voeding met als basis een ringkerntransformator is ondergebracht in een aparte behuizing.

Beide componenten hebben afmetingen van 300 x 279 x 66 millimeter (B x D x H). De voorversterker weegt 3,5 kilogram en de voeding weegt 4,5 kilogram.

Keces S4: prijs en leveringsinformatie

Een metalen IR-afstandsbediening wordt meegeleverd. We weten niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en ook hebben wij nog geen prijsinformatie vernomen. Louter ter indicatie kunnen we melden dat we een prijs van 4.000 euro hebben gezien op een Duitstalige website.


EDITORS' CHOICE