Abyss Diana MR: hoogwaardige over-ear hoofdtelefoon met grote planaire drivers

De in New York gevestigde Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Abyss heeft de Diana MR aangekondigd, een dynamische over-ear hoofdtelefoon met vlakke magnetische drivers met een diameter van 63 millimeter. De Abyss Diana MR heeft volgens de ontwerpers een bijzonder horizontale frequentiekarakteristiek en de drivers leveren een transparant en helder geluid.

Abyss Diana MR

De Abyss Diana MR is de opvolger van de Diana die in 2017 werd gepresenteerd op de High End audiobeurs in München. Volgens de ontwerpers heeft de Diana MR de nodige verbeteringen aan boord.

Dankzij de lage impedantie is de Abyss Diana MR makkelijk aan te sturen, eventueel ook door een mobiele apparaat dat mogelijk niet het vermogen heeft van een krachtige desktop hoofdtelefoonversterker. De hoofdtelefoon weegt circa 360 gram  en is grotendeels gemaakt van vliegtuigaluminium, dat zowel stijf als laag in massa is. De leren hoofdband is makkelijk verstelbaar door de speciale magnetische constructie. De kussentjes zijn bekleed met Alcantara. Er is ook een veganistische variant met een hoofdband die volgens opgave van de fabrikant is bekleed met cactusleer en suède oorkussens. De zachte schuimvulling van de Abyss Diana MR draagt bij aan de uitstekende pasvorm.

De Diana MR heeft open oorschelpen. De gaatjes in het rooster aan de buitenkant zijn gerangschikt in een patroon van Fibonacci. Volgens Abyss loopt het frequentiebereik van 10 Hz tot 30 kHz, de nominale impedantie is 30 Ohm en de gevoeligheid is 93 dB/mW.

Bij de levering inbegrepen is naast een stijlvolle opbergdoos met harde schaal ook de aansluitkabel met een lengte van anderhalve meter (drie meter tegen meerprijs). De kabel is standaard voorzien van een 3,5 millimeter jackplug, maar zonder meerprijs kan in plaats daarvan ook een kabel met een ongebalanceerde 6,3 millimeter jackplug worden geleverd of een kabel met een gebalanceerde plug (vierpins XLR of 4,4 millimeter jackplug). Additionele kabels kunnen natuurlijk worden bijgekocht.

De adviesprijs van de Abyss Diana MR is net geen 3.300 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE