The Chord Company lanceert PowerHaus S6 en M6, de eerste stekkerblokken van het merk

De Engelse fabrikant The Chord Company heeft een tweetal stekkerblokken gelanceerd genaamd PowerHaus. De nieuwe PowerHaus komt in twee varianten, t.w. Powerhaus S6 en PowerHaus M6. Beide stekkerblokken zijn direct leverbaar.

The Chord Company PowerHaus

Het in Groot-Brittannië gevestigde The Chord Company heeft zijn eerste stekkerblok op de markt gebracht. Met de introductie van PowerHaus stroomdistributie maakt het merk zijn aanbod op het gebied van wandcontactdoos tot audiocomponent compleet. Tevens is PowerHaus volgens de fabrikant een perfecte aanvulling op de eerder dit jaar geïntroduceerde nieuwe lijn stroomkabels.

PowerHaus is volledig in eigen beheer door The Chord Company in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld met de focus op de best mogelijke geluidskwaliteit. Er zijn twee modellen verkrijgbaar: de S6 (Studio) en het vlaggenschip, de M6 (Master). De 6-weg stroomblokken zijn het resultaat van een langdurig ontwikkelingsproces dat al in 2003 is gestart. De nieuwe stekkerblokken zijn zowel verkrijgbaar in een Europese als UK uitvoering. PowerHaus krijgt meer dan 38 jaar kennis en expertise mee op het gebied van signaaloverdracht en profiteert van de in eigen beheer ontwikkelde ARAY techniek. MainsARAY is een doorontwikkeling van de bestaande technologie, specifiek gericht op stroomdistributie, aldus de fabrikant.

Noisy stroomfilters, neon led’s en schakelaars zijn bewust achterwege gelaten in het ontwerp, want dit zijn allemaal bronnen voor aantasting van de geluidskwaliteit. De solide aluminium behuizing zorgt voor minimale effecten van microfonie (kleine trillingen en vibraties) op de constructie.

De langdurige ontwikkelingsperiode heeft aan het licht gebracht dat steraarde het best vermeden kan worden. Hiervoor in de plaats heeft men gekozen voor drie geïsoleerde spanningsrails verzonken in een afgeschermde goot. Deze lopen parallel en zo ver mogelijk van elkaar, hierdoor wordt het ontstaan van HF-noise zo veel mogelijk vermeden. Het nog verder afschermen van de aarde rail zorgt voor nog verdere verbetering in geluidskwaliteit.

Het vlaggenschip M6 brengt gebruikers de ultieme performance en maakt gebruik van drie hybride MainsARAYs die parallel (i.p.v. in serie) zijn gemonteerd. Deze zijn nauw verwant aan de GroundArays die het merk in 2021 heeft geïntroduceerd. De S6 maakt gebruik van de M6’s kernfunctionaliteit, echter op een lager prijsniveau.

Het PowerHaus stekkerblok maakt gebruik van geselecteerde hoogwaardige stroombekabeling met dikke aders. De aansluitingen zijn gekozen niet alleen vanwege hun betrouwbaarheid maar bovenal voor de prestaties op geluidskwaliteit. Een hoogwaardige 16-amps IEC kabel zorgt voor de beste stroomlevering voor zelfs de meest veeleisende geluidsapparatuur. De succesvolle implementatie van MainsARAY heeft geresulteerd in de ontwikkeling van PowerHaus.

The Chord Company: prijzen en leveringsinformatie

Beide PowerHaus modellen zijn vanaf heden direct leverbaar uit voorraad.

PowerHaus M6: 2.699 euro
PowerHaus S6: 1.349 euro


EDITORS' CHOICE