NIEUWSHarbeth

Harbeth Nelson: luidsprekerstatief met ingebouwde actieve subwoofer

De Engelse luidsprekerfabrikant Harbeth heeft de Nelson aangekondigd, een luidsprekerstatief dat is voorzien van een ingebouwde actieve subwoofer. Het bedrijf prijst de Nelson Subwoofer + Stand Solution aan als “het audioproduct van de volgende generatie dat de nieuwste technologie naadloos combineert met nauwgezet vakmanschap”. 

Harbeth Nelson

De Nelson Subwoofer van Harbeth maakt gebruik van een Harbeth driver met een diameter van 110 millimeter die wordt aangestuurd door een versterker met 50 Watt vermogen. Volgens opgave van Harbeth heeft de Nelson een frequentiebereik van 35 Hz tot 75 Hz (± 3 dB). 50 Watt lijkt weinig maar wie de Nelson als statief wil gebruiken, zal er twee moeten kopen. Daarmee verdubbelt ook meteen het vermogen.

Er valt verder weinig in te stellen aan de Nelson. Er is alleen een knopje om de hoeveelheid lage tonen te regelen. Dit nieuwste ontwerp van hoofdontwerpers Alan Shaw maakt gebruik van een ingebouwde in de fabriek ingestelde DSP-chip. Nelson's DSP optimaliseert de cross-overfrequentie, fase en vorm, zodat de Nelson-sub het naadloos overneemt van de luidspreker die er bovenop staat.

Volgens Harbeth is de Nelson met name gemaakt om als statief te dienen voor de modellen P3ESR en LS3/5A.

We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen. Voor meer informatie kunt u bij de distributeur Mafico en haar dealers terecht.

MERK

EDITORS' CHOICE