NIEUWSFiio

FiiO KB3: toetsenbord met USB DAC en hoofdtelefoonversterker (en leuke kleurtjes)

De Chinese fabrikant FiiO heeft een toetsenbord uitgebracht dat vermoedelijk zowel liefhebbers van computerspellen als liefhebbers van een goede muziekweergave zal aanspreken. De weer te geven kleuren van het toetsenbord zijn programmeerbaar maar het onderscheid wordt gemaakt door de ingebouwde DA-converter en hoofdtelefoonversterker.

FiiO KB3

Toetsenborden die in alle denkbare kleuren schitteren spreken vooral een jonge doelgroep aan en dat zijn vaak spelers van computerspellen. De KB3 onderscheidt zich van zijn concurrenten door de ingebouwde DA-converter en hoofdtelefoonversterker. Volgens FiiO is de mechanische bouwkwaliteit van de KB3 ook hoger dan van andere kleurige toetsenborden.

Het meerlaagse ontwerp zorgt voor een bijzonder hoge mate van stabiliteit, precieze toetsaanslagen en een hoge levensduur. Harde aanslagen op de toetsen worden geabsorbeerd en de geluidsontwikkeling blijft laag. Uiteraard is er kunststof verwerkt in het toetsenbord maar de bodemplaat is van roestvrij staal en het frame van een aluminium-magnesium legering. De afmetingen zijn 329 x 140 x 43,5 millimeter en de KB weegt 1,06 kilogram.

FiiO KB3: stevige knoppen met RGB-verlichting en Gateron G Pro 3.0 Yellow Switch

Zelfs voor de sensoren voor de knoppen zijn volgens opgave van de fabrikant bijzonder hoogwaardige componenten gebruikt om betrouwbaarheid gedurende vele jaren te garanderen, zelfs bij intensief gebruik. Indien nodig kunnen alle knoppen worden verwisseld.

Het FiiO KB3 HiFi Audio Mechanical Keyboard wordt aangesloten via een USB-C interface, waarbij ook een muis via USB-C kan worden aangesloten. De FiiO KB3 HiFi Audio Mechanical Keyboard kan worden gebruikt met computers met Microsoft Windows en met Apple macOS als besturingssysteem.

FiiO KB3: toetsenbord als USB DAC en hoofdtelefoonversterker

Het nieuwe FiiO KB3 HiFi Audio Mechanical Keyboard functioneert ook als een externe DA-converter via USB-C, waarbij uiteindelijk twee DAC chips van Cirrus Logic type CS43131 in dual mono en ook twee SGM8262 OP-versterkers van SG Micro Corp worden gebruikt. Hiermeer kan muzieksignaal met een resolutie van maximaal 32-bits/384 kHz in PCM-formaat worden verwerkt, evenals DSD tot maximaal DSD256.

Via een ongebalanceerde aansluiting in de vorm van een 3,5 mm stereo mini-jack is twee keer 170 mWatt beschikbaar voor de hoofdtelefoon en via de gebalanceerde aansluiting in de vorm van een 4,4 mm Pentaconn twee keer 550 mWatt. Het opgegeven vermogen is bij een impedantie van 32 Ohm. Aan der rechterkant zit een draaiknop voor het volume. De opgegeven A-gewogen S/R-verhouding is groter dan 122 dB.

FiiO KB3: bekabelde versie of draadloze versie

De FiiO KB3 komt in verschillende versies. De Audiofucnties zijn alleen beschikbaar bij de bekabelde versies. De FiiO KB3 Wireless Edition heeft een geïntegreerde 4.000 mAh-batterij, maar kan zonder kabel eigenlijk alleen als toetsenbord worden gebruikt. Audio is hier niet beschikbaar.

We hebben nog geen prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE