AudioSolutions Figaro XL2: manshoge drieweg vloerstaande luidspreker

De in Litouwen gevestigde luidsprekerfabrikant AudioSolutions heeft een nieuwe vloerstaande luidspreker aangekondigd genaamd Figaro XL2.  De nieuwe drieweg luidspreker is voorzien van in totaal zeven drivers en hij is ruim 1,9 meter hoog. AudioSolutions kan de Figaro XL2 leveren in verschillende hippe kleuren.

AudioSolutions Figaro XL2

De XL2 is de grootste luidspreker die lid is van de Figaro-productlijn van AudioSolutions en het is volgens de ontwerpers een evolutie van het XL-model dat zes jaar geleden is uitgebracht..

De Figaro XL2 is voorzien van een verbeterde mini-hoornlaadtweeter en ER-papieren conussen voor de twee middentoners en de vier woofers (ER = Extra Rigid). De middentonen werken in een uitgebreide band tussen de cross-ovefrequenties van 400 Hz en 4 kHz. De Figaro XL2 vermijdt dus cross-over in de frequentieband  waar het menselijk gehoor het meest gevoelig is, waardoor de luisterervaring wordt verbeterd. Volgens ontwerper Gediminas helpt het resultaat bij de perceptie van cross-over vervorming en krijgt de luisteraar uniform geluid virtueel afkomstig uit één driver met vrijwel geen faseverschuivingen.

AudioSolutions Figaro XL2: behuizing, kast in een kast

Het grootste verschil vergeleken met de originele Figaro is het kast-in-een-kast systeem van AudioSolutions dat ook is toegepast in de leden van de Virtuoso-productlijn. Deze kastmontagetechniek wordt ook gebruikt in het vlaggenschipmodel The Vantage.

“Ons kast-in-een-kast systeem elimineert vrijwel alle trillingen door slim gebruik te maken van een lichte en stijve binnenkast met een inerte en zware buitenkast gescheiden door een dempende polyurethaanlaag,” aldus de uitleg van Gediminas Gaidelis, oprichter van AudioSolutions

AudioSolutions Figaro XL2: kleuren en trimmen

De AudioSolutions Figaro XL2  is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren in het Bespoke Trim palet. Bespoke Trim biedt koperen metalen accenten en een moderne matte afwerking voor de luidspreker, ontworpen om te combineren met neutraal getinte woonruimtes. Binnen afzienbare tijd is er ook een standaard glanzende versie zonder metalen afwerking verkrijgbaar.

Wij hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

AudioSolutions Figaro XL2: technische specificaties 

  • Tweeter: 1 x 19 millimeter zijden koepeltweeter
  • Middentoners: 2 x 15,2 centimeter ER papieren conus
  • Woofers: 4 x 23,3 centimeter ER papieren
  • Gevoeligheid: 92 dB (2,83 Volt / 1 meter)
  • Aanbevolen versterkervermogen: tussen 20 en 900 Watt
  • Impedantie: nominaal: acht Ohm
  • Frequentierespons (in kameromgeving): 24 Hz tot 25 kHz
  • Cross-overfrequenties: 400 Hz en 4 kHz
  • Afmetingen (H x B x D): 1.918 mm x 336 mm x 581 millimeter
  • Gewicht (per stuk): 115 kilogram

MERK

EDITORS' CHOICE