NIEUWSJBL

JBL Spinner BT: draaitafel met Bluetooth-connectiviteit

Sinan Kökbugur | 15 november 2023 | Fotografie Fabrikant | JBL

Het Amerikaanse audiomerk JBLheeft de Spinner BT aangekondigd, een draaitafel met Bluetooth-connectiviteit. De gebruiker kan het geluid naar een hoofdtelefoon sturen, maar natuurlijk ook naar een soundbar en ieder ander apparaat dat muzieksignaal via Bluetooth kan ontvangen. De Spinner BT heeft ook een gewone analoge cinch-uitgang.

JBL Spinner BT

De JBL Spinner BT is eenvoudig te koppelen met draagbare speakers, soundbars en koptelefoons via Bluetooth 5.2 voor het draadloos afspelen van vinylplaten. Ondersteuning van aptX HD zorgt er volgens JBL voor dat het authentieke geluid van platen behouden blijft. Voor een bekabelde aansluiting heeft de draaitafel een analoge uitgang. Een phono-versterker voor MM-elementen is ingebouwd maar deze kan desgewenst overbrugd worden als de gebruiker een externe phono-versterker zou willen gebruiken..

Het chassis is gemaakt van zwart gelakt MDF. Draaiplateau en toonarm zijn gemaakt van aluminium. Een scharnierende stofkap wordt meegeleverd. De snelheden van de Spinner BT worden vergrendeld met een snelheidssensor en de gebruiker kan kiezen uit 33 1/3 of 45 toeren per minuut. Het draaiplateau wordt met een riem aangedreven. De toonarm beschikt over een hoogwaardig MM-element van het Japanse Audio Technica dat vooraf is geïnstalleerd en uitgelijnd op een verwijderbare armkop voor eenvoudige vervanging en upgrades. De voeten van de draaitafel zijn gedempt om de trillingen die invloed kunnen hebben op de platen te verminderen.

De JBL Spinner is volgens de makers makkelijk in gebruik. De koper kan zo ongeveer meteen na het uitpakken en aansluiten zijn eerst plaat spelen.

JBL Spinner BT: prijs en leveringsinformatie

De JBL Spinner BT is vanaf half november beschikbaar in de kleuren zwart/goud en zwart/oranje voor net geen 400 euro.


EDITORS' CHOICE