NIEUWSSonoro

Sonoro lanceert veelzijdige systemen Meisterstück (gen. 2) en Maestro Quantum

Het Duitse audiobedrijf Sonoro heeft twee nieuwe veelzijdige audiosystemen gelanceerd. De Meisterstück (gen.2) is een alles-in-één systeem met radio- en streamingfuncties, een cd-loopwerk en luidsprekers aan boord. De Maestro Quantum schrapt de on-board luidsprekers maar kan met zijn krachtige klasse D eindtrappen zo ongeveer elke passieve luidspreker aansturen. De koper kan kiezen tussen drie verschillende kleurstellingen.

Sonoro: Duitse fabrikant van tafelradio’s en meer

Het in Duitsland gevestigde en sinds 2006 actieve Sonoro Audio GmbH heeft twee van zijn populairste muzieksystemen opnieuw ontworpen. De Meisterstück II wordt geleverd met een volledig nieuw ontwerp en extra muziekbronnen, terwijl de Maestro Quantum een herzien ontwerp en uitgebreide connectiviteitsopties combineert. De alles-in-één Meisterstück (gen.2) lijkt net als zijn voorganger vooral bedoeld voor de woonkamer of studeerkamer, voor mensen die alles onder één dak willen.

De Maestro Quantum is het nieuwe vlaggenschip en dit nieuwe vlaggenschip heeft alleen een set passieve luidsprekers nodig om muziek te maken. De Maestro Quantum lijkt gericht op gebruikers die geen stapel apparaten in hun luisterruimte willen hebben.

Sonoro Meisterstück (gen.2): zeer luxe en uitgebreide tafelradio

Met het nieuwe Meisterstück alles-in-één audiosysteem wordt geluid, design en gebruiksgemak volgens Sonoro naar een geheel nieuw niveau getild. De gebruiker heeft een uitgebreid scala aan radio- en streamingfuncties tot zijn beschikking. Muzieksignaal kan draadloos of via een kabel binnenkomen, zoals HDMI (eARC), USB-A en USB-C, AUX-in en de digitale optische ingang. Het kan ook draadloos via WLAN, bi-directionele Bluetooth, Apple AirPlay of Chromecast. Dan is er ook nog een cd-loopwerk, FM-radio, digitale- en internetradio en verschillende streamingdiensten zoals Spotify Connect of TIDAL Connect.

 

De strak vormgegeven behuizing van de Meisterstück II verbergt een krachtige subwoofer en vier krachtige luidsprekers. Samen met de Dynamic Bass-functie voor een optimale basweergave zorgt het 2.1-systeem voor een het formaat in aanmerking genomen onvergelijkbaar, perfect gebalanceerd en krachtig geluid. De handgepolijste houten behuizing is afgewerkt met hoogwaardige lak en het uit één stuk laser gesneden aluminium front met zwevend optisch design (ontworpen en ontwikkeld in Duitsland) wordt geproduceerd in een langdurig proces met het fijnste detailwerk.

De afmetingen van de Meisterstück II zijn 570 x 262 x 168 millimeter hij weegt circa 10 kilogram.

Sonoro Meisterstück (gen.2): intuïtieve bediening

De nieuwe, verbeterde gebruikersinterface en een centraal kleurenscherm van vier inch maakt de bediening direct op het apparaat of via de nieuwe afstandsbediening veel intuïtiever. Bovendien biedt de Meisterstück (gen.2) de mogelijkheid tot bediening via de Sonoro Audio-app en naadloze integratie in verschillende smart home-systemen zoals Busch-free@home, KNX, en Gira X1. Er wordt een kamercorrectie-app gebruikt om de kamermodi te minimaliseren en er zijn talloze vooraf ingestelde equalizers beschikbaar om een optimale installatie te vergemakkelijken.

De Meisterstück (gen.2) is vanaf eind november verkrijgbaar voor een adviesprijs van net geen 1.400 euro in de drie uitvoeringen zwart (mat)/zwart, wit ( mat)/zilver en grafiet (mat)/zilver.

Sonoro Maestro Quantum: alleen passieve luidsprekers toevoegen

De Maestro Quantum heeft niets anders nodig dan een set passieve luidsprekers (en natuurlijk een netsnoer). Met twee keer 110 Watt aan acht Ohm en twee keer 180 Watt aan vier Ohm hebben de uiterst efficiënte klasse D eindtrappen van Hypex meer dan genoeg vermogen om zelfs aan de eisen van hongerige luidsprekers te voldoen.

De handgepolijste houten behuizing met elegante lakafwerking lijkt veel op die van de Meisterstück en ook op die van eerdere modellen. De afmetingen zijn 452 x 279 x 120 millimeter en hij weegt ca. 6,2 kilogram .Het metalen front van de Maestro Quantum is voorzien van een vier inch kleurenscherm. Het functiepakket van radio- en streamingfuncties is zo ongeveer hetzelfde als dat van de Meisterstück, maar de Maestro Quantum heeft meer bedrade ingangen en uitgangen, ook een draaitafelingang geschikt voor MM-elementen. De Dirac Live kamercorrectie-app, voor het vergroten van kamermodi, en een breed scala aan equalizers maken het eenvoudig om het systeem goed in te stellen.

De Maestro Quantum is verkrijgbaar voor een adviesprijs van net geen 2.000 euro in de kleurstellingen zwart (mat)/zwart, wit (mat)/zilver en zwart (glanzend)/zilver.

MERK

EDITORS' CHOICE