NIEUWSCyrus

Cyrus Audio lanceert eindversterkers Power-XR en Classic Power

De Britse audiofabrikant Cyrus Audio heeft een tweetal nieuwe stereo eindversterkers aangekondigd. De nieuwe Power-XR en Classic Power werken allebei in klasse AB en volgen de ontwerpers hebben beide eindversterkers een lagere ruisvloer vergeleken met vorige modellen. Een hoge stroomsterkte  komt tegemoet aan meer veeleisende luidsprekerbelastingen, aldus de Britse fabrikant.

Cyrus Audio Power-XR en Classic Power

Hoewel Cyrus Audio onlangs zijn eerste draaitafel heeft uitgebracht, zijn versterkers en constante en belangrijke factor in het portfolio van de Britse fabrikant. Cyrus Audio maakt geïntegreerde versterkers, maar ook voor- en eindversterkers. De apparaen van Cyrus Audio zijn hel herkenbaar, d.w.z. ze zijn niet zo breed maar wel dieper dan veel toestellen van concurrenten.

De nieuwe Power-XR biedt een uitgangsvermogen van twee keer 87 Watt bij acht Ohm, oplopend tot twee keer 144 Watt bij vier Ohm met een extra boost als je de Cyrus PSU-XR externe voeding toe zou voegen. Naar eigen zeggen is de Power-XR grotendeels opnieuw ontworpen, aan de binnenkant. De buitenkant volgt de trouw de ontwerpstijl van Cyrus Audio die al tientallen jaren wordt gebruikt. De fabrikant geeft een frequentiebereik op van 0,5 Hz tot 50 kHz en een S/R-verhouding van meer dan 100 dB. Muzieksignaal komt binnen via een cinch-ingang of een XLR-ingang. Er is ook een MC-BUS-aansluiting voor integratie in een compleet systeem van Cyrus.

De Classic Power is wat goedkoper dan de Power-XR maar heeft een heleboel van de eigenschappen van de Power-XR overgenomen. Het maximale vermogen is gelijk, evenals de S/R-verhouding. Het frequentiebereik loopt niet tot 50 kHz maar tot 48 kHz, maar ook dat is een waarde die door geen enkele bron zal worden gehaald, dus het is wel genoeg. Volgens de ontwerpers heeft ook de Classic Power een opmerkelijke verbetering ondergaan vergeleken met zijn voorgangers, inclusief een opnieuw ontworpen circuittopologie en verdere upgrades van de verschillende interne componenten. Eventueel kan de externe PSX-R2-voeding worden gebruikt voor een “stabielere, ruisarme” opstelling.

Naar verluidt zal de levering in de loop van december gaan beginnen. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE