NIEUWSTeufel

Teufel Motiv Home: krachtige draagbare luidspreker voor in en om het huis

Het Duitse audiobedrijf Teufel heeft de Motiv Home uitgebracht, een draagbare luidspreker voorzien van streaming-functies en een oplaadbare batterij met een werkduur van 15 uur. De Motiv Home heeft ergonomisch handvat om de luidspreker makkelijk te kunnen verplaatsen. Naast WiFi is er Bluetooth-connectiviteit. De koper kan kiezen uit een zwarte en witte uitvoering.

Teufel Motiv Home

De nieuwste luidspreker van Teufel heet Motiv Home en hij biedt ondersteuning voor het afspelen van audiosignaal via Airplay 2, Google Chromecast, Spotify Connect en Tidal Connect. Internetradio via TuneIn biedt toegang tot duizenden radiozenders.

De accu heeft volgens opgave van Teufel een capaciteit voor 15 uur muziekplezier. Muzieksignaal kan binnenkomen via WiFi of via Bluetooth met ondersteuning van AAC. Er is ook nog een analoge aansluiting om muzieksignaal via een kabeltje aan te leveren.

De lucht wordt in beweging gezet door twee drivers aan de voorkant en twee aan de zijkant. De vijf inch subwoofer krijgt bijstand van twee passieve basmembranen aan de achterzijde  en samen geven ze volgens de ontwerpers een temperamentvol klankbeeld, ongeacht de opstellocatie, d.w.z. tegen de muur of vrij in de ruimte. Teufel heeft zijn eigen techniek genaamd Dynamore gebruikt voor stereoverbreding en ruimtevullend geluid. De laagweergave is instelbaar.

Een 24-bits digital signal processor (DSP) verwerkt het signaal samen met een uiterst efficiënte eindversterker die werkt in klasse D. De ingebouwde handgreep maakt verplaatsing met één hand eenvoudig. De bedieningselementen zijn verlicht en er  zijn drie vrij instelbare favorietenknoppen, een volumedraaiknop en een led-display met statusweergave aan de voorzijde.

Met de Teufel Home app voor iOS en Android kan de Motiv Home worden geconfigureerd en kunnen bronselectie, muziekbediening, geluidsaanpassing en firmware-updates worden geregeld.

Teufel Motiv Home: prijs en leveringinformatie

De Motiv Home is per direct verkrijgbaar in de kleur wit of zwart voor een prijs van 550 euro via teufelaudio.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE