NIEUWSMerason

Merason Reuss: DA-converter met symmetrische architectuur

Het Zwitserse audiomerk Merason heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe DA-converter genaamd Reuss. De naam van de nieuwe Reuss is geïnspireerd op de gelijknamige rivier in Zwitserland. Volgens Merason smelt een vloeiende klank samen met Merason's ontwerpfilosofie van 'less is more' en waar 'de nadruk vooral ligt op muziekkwaliteit'.

Merason Reuss

Merason is een Zwitsers audiomerk met een klein portfolio dat louter bestaat uit DA-converters. CEO, merkeigenaar en hoofdontwerper Daniel Frauchiger zegt over de Reuss: “ik ben enthousiast over de Reuss. Onze passie voor muziek drijft ons elke dag en onze nieuwe Reuss biedt de puristische muzikale kwaliteit en ervaring tegen een indrukwekkende prijs. Een 'must have' voor alle audiofielen”.

Na de succesvolle release van de DAC1 Mk II is Niedal Audio Lab er naar eigen zeggen opnieuw in geslaagd een klankmatig uitstekende DA-converter te produceren tegen een betaalbare prijs. De zuivere en neutrale timbres van de Reuss, het rijke en energieke geluid, het opvallend diepe en brede podium met nauwkeurige lokalisatie en gedefinieerde bas zijn slechts enkele van zijn uitstekende kwaliteiten, aldus de fabrikant. De Reuss is verkrijgbaar in zwart en zilver en heeft een elegante, slanke en slanke aluminium behuizing met een met de hand geslepen, stevig voorpaneel. Ontwikkeling en productie vinden plaats in Zwitserland in de plaats Burgdorf in overeenstemming met strikte kwaliteitsprocessen en -controles.

Net als in de Merason DAC1 MkII worden voornamelijk SMD-componenten. De printplaat die verantwoordelijk is voor conversie en buffering heeft een zeslaags constructie om interferentie te voorkomen. Alle onderdelen die warm kunnen worden worden rechtstreeks via het chassis gekoeld en blijven daardoor thermisch stabiel. Componenten zijn uiteraard zorgvuldig geselecteerd op basis van hun geluidskarakteristieken en gemeten prestaties, waarbij luisteren de uiteindelijke keuze bepaalt. De beproefde BurrBrown PCM1794A, één per kanaal, is verantwoordelijk voor de conversie om het hoogste dynamische bereik te bereiken.

Zoals bij alle producten van Merason is de circuittopologie symmetrisch, d.w.z. er zijn in totaal vier onafhankelijke kanalen. De individuele voedingen hebben een lineaire structuur, waarbij in totaal drie transformatoren verantwoordelijk zijn voor de stroomvoorziening van de analoge en digitale circuits. De schakelende voeding, die nodig is voor de standby-modus, wordt tijdens bedrijf volledig uitgeschakeld om eventuele storingen vanaf het begin te elimineren. De analoge uitgangstrap werkt in klasse A.

Muzieksignaal kan worden aangeleverd via een optische ingang een coaxiale cinch-ingang een AES-ingang en ten slotte een USB Audio Class 2.0 ingang.

De afmetingen van de Reuss zijn 454 x 275 x 50 millimeter (B x D x H) en weegt zes kilogram. Merason geeft een frequentiebereik op van 20 Hz tot 20 kHz (+/- 0,5 dB) en een S/R-verhouding van 115 dB.

De adviesprijs is 4.900 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE