Kalista Mantax: DA-converter met verschillende DAC-chips en buizen

Kalista is een merk van het Franse audiobedrijf Métronome Technologie. Eind 2021 heeft het bedrijf de Dreamplay X uitgebracht, een zeer fraai (en prijzig) (SA)CD-loopwerk. De nieuwe Mantax is een hoogwaardige DA-converter die het ultieme gezelschap voor de Dreamplay X zou moeten zijn. De informatie en het fotomateriaal is nog wat spaarzaam, maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

Kalista Mantax

“Bezitters van de DreamPlay X hebben gevraagd om een DA-converter die aan het niveau van hun uitzonderlijke SACD/CD-transport kan tippen. En nu is er de Mantax,” aldus de aankondiging van het Franse audiomerk Kalista.

De signaalverbinding voor een perfecte native geluidsweergave tussen de DreamPlay X en de Mantax loopt bij voorkeur via het eigen I2S-platform van Kalista. DA-conversie wordt uitgevoerd door twee afzonderlijke lijnen van AKM- en ESS DAC-chips, hetgeen ruime mogelijkheden biedt op het gebied van geluidsprofielen. Analoge eindrappen zijn dubbel uitgevoerd en parallel geplaatst, de ene met buizen en de andere met halfgeleiders.

De officiële lancering van de Mantax zal plaatsvinden door Jean Marie Clauzel en zijn team in Wenen, Oostenrijk, op 18 november.

Jean Marie Clauzel, eigenaar en ontwerper van Kalista, zegt het volgende over de Mantax: “Het is altijd een enorme uitdaging om zulke uitzonderlijke apparaten te ontwerpen en te produceren. Mantax had niet in hetzelfde tijdsbestek kunnen verschijnen als DreamPlay X, maar ik ben ervan overtuigd dat het de moeite waard was om nog even te wachten! Fantastische bouwkwaliteit en geweldige instelmogelijkheden, dit is wat ik de audiofiel wilde bieden. Nu, kijk alsjeblieft en luister vooral!”

De Mantax zal in twee afwerkingen komen, t.w. Diamond (zilver) en Black Pearl (zwart). Vanaf 1 december a.s. zou de levering moeten gaan beginnen. We hebben nog geen officiële prijsinformatie vernomen maar in het geruchtencircuit gonst een prijs van 59.000 euro. Overigens is maatwerk op aanvraag mogelijk.

MERK

EDITORS' CHOICE