NIEUWS

Ultrafide Audio debuteert met voorversterker U4PRE en eindversterker U500DC

Het Groot-Brittannië gevestigde Ultrafide Audio heeft zijn eerste twee producten gelanceerd, zijnde een voorversterker genaamd U4PRE en een stereo eindversterker genaamd U500DC. De producten zijn recent op een Engelse audiobeurs voor het eerst aan het publiek getoond en naar verwachting komen de eerste exemplaren binnenkort op de markt.

Ultrafide Audio

Audiomerk Ultrafide komt niet uit de lucht vallen. Het merk mag dan wel nieuw zijn, maar de ontwerpers hebben tientallen jaren ervaring met het ontwerpen en bouwen van audioproducten voor de professionele markt. Ultrafide staat voor ultra-fidelity audio en na drie decennia lang baanbrekend werk van MC2 op het gebied van live- en studiogeluid, is Ultrafide in het leven geroepen voor producten op de consumentenmarkt. “Geen toepassingsbeperkingen, geen logistieke hindernissen, geen compromissen – alleen de beste techniek, het beste ontwerp en de beste componenten om het best mogelijke geluid in huis te halen,” aldus de opmerking de ontwerpers op de website van Ultrafide. Producten worden ontwikkeld en gebouwd in Groot-Brittannië.

Hoofdproductontwerper en audio-ingenieur Alex Cooper kreeg naar eigen zeggen de vrije hand om een ontwerp te maken naar eigen inzicht en de vrijheid om te over-engineeren, met als enig doel audiokwaliteit, sonische zuiverheid en een ongeëvenaard stereobeeld.

Ultrafide pakt uit met een voorversterker en eindversterker. Eindversterker U500DC is niet helemaal nieuw. De eerste batch werd eerder dit jaar uitgebracht en die was naar eigen zeggen meteen uitverkocht. De U500DC kijrgt nu gezelschap van een voorversterker genaamd U4PRE met vier ingangen op lijnniveau en een ingang voor draaitafels.

Voorversterker U4PRE heeft uitsluitend analoge ingangen, werkt in klasse A en is ontworpen met een minimale signaalpadfilosofie, hetgeen resulteert in superlage ruis en vervorming. De instlbare draaitafelingang is geschikt voor zowel mm-elementen als mc-elementen. De volumeregeling werkt analoog maar wordt digitaal bestuurd, compleet met digitaal display en afstandsbediening. De fabrikant geeft een ongewogen dynamisch bereik op van 111 dB. De U4PRE heeft een aparte hoofdtelefoonversterker aan boord die werkt in klasse AB. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 20 kHz (+/- 0,1 dB)

De volgende in de keten is de audiofiele eindversterker U500DC  met een geheel nieuw passief koelsysteem en een modulaire push/pull-uitgangstrap voor een werking met ultralaag ruisniveau. De ingangstrap werkt in klasse A. De gebruiker heeft 250 Watt per kanaal aan acht Ohm  en 500 Watt aan vier Ohm tot zijn beschikking. Volgens Ultrafide heeft de U500DC geen enkele moeite met grote dynamieksprongen en kan hij in allerlei systemen worden ingezet. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 20 kHz (+/- 3 dB).

Beide toestellen kosten elk 4.500 Britse ponden. We weten niet of de producten van Ultrafide geïmporteerd zullen gaan worden in de Benelux. Een belangstellende zal in elk geval rekening moeten houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE