NIEUWSNeat

Neat Mystique Classic: vloerstaander en het derde lid van de Classic productlijn

Sinan Kökbugur | 06 oktober 2023 | Fotografie Fabrikant | Neat

De Engelse luidsprekerfabrikant Neat Acoutics heeft een nieuwe vloerstaander aangekondigd. Het is het derde model in de Classic productlijn en het lijkt een beetje een goedkopere versie van de vloerstaande Elite Classic. Informatie en foto’s zijn nog wat spaarzaam voorhanden, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Neat Acoustics Mystique Classic: tweeweg vloerstaande luidspreker met AMT

De Mystique Classic van de Britse luidsprekerbouwer Neat Acoustics is met een hoogte van iets minder dan tachtig centimeter een relatief kleine vloerstaander. Een prototype was reeds te zien op de High End audiobeurs begin mei in München en ook een pre-productievorm op de North West Audio Show in Cranage Hall. Op de website van Neat Acoustics staat op dit moment niet meer dan “Coming Soon”. Desondanks is er wel wat informatie en ook wat fotomateriaal beschikbaar.

Het nieuwe model maakt gebruik van de 134 mm driver uit Neat’s Motive productlijn, gekoppeld aan Neat’s Air Motion Transformer (AMT) die alle drie de Classic-modellen gemeen hebben. De baspoort is aan de onderkant van de kast geplaatst, die door vier aluminium afstandhouders boven een plint wordt getild.

Net als bij alle Neat-luidsprekers is de crossover zorgvuldig verfijnd na urenlange luistertests en wordt uitsluitend gebruik gemaakt van spoelen met een luchtkern en hoogwaardige polypropyleencondensatoren.

Alle Neat Classic modellen zijn verkrijgbaar in satijnwit, getextureerd zwart, natuurlijk eiken en Amerikaans walnoot. We eten nog niet wanneer de levering gaat beginnen en ook prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

 


EDITORS' CHOICE