NIEUWSMcIntosh

De McIntosh MQ112 is een geavanceerde grafische equalizer

De Amerikaanse audiofabrikant McIntosh heeft de MQ112 aangekondigd, een grafische equalizer waarmee de gebruiker een krachtig hulpmiddel in handen krijgt om het geluid in zijn luisterruimte aan te passen. De MQ112 heeft acht frequentiebanden die een zetje van 12 dB omhoog of omlaag kunnen krijgen. Nee, dit apparaat heeft geen VU-meters. 

McIntosh MQ112: achtbands grafische equalizer

Feitelijk is de MQ112 van McIntosh een geavanceerde tweekanaals toonregeling. Het apparaat werkt volledig analoog. De gebruiker kan het geluid aanpassen met een indrukwekkend bereik van ±12 dB op acht tussen 25 Hz en 10 kHz. De MQ112 biedt volgens de ontwerpers een alternatief voor aanpassing van de luisterruimte of het moeten verplaatsen van luidsprekers of het treffen van allerlei akoestische maatregelen. De MQ112 kan ook zijn diensten bewijzen als de opname van een muziekstuk te wensen overlaat. Dat kan het geval zijn bij wat oudere opnamen.

Op het front zijn acht draaiknoppen geplaatst voor de frequenties rondom 25, 50, 100, 200 en 400 Hz en 1, 3 en 10 kHz. Dan is er ook nog een zogenoemde TILT-functie voor een toonbalansverschuiving van ±6 dB om de bas of hoge tonen over het hele frequentiebereik te versterken.

De MQ112 is voorzien van zowel gebalanceerde als ongebalanceerde in- en uitgangen en kan daarmee in elk systeem tussen voorversterker en eindversterker(s) worden opgenomen. Een tweede set uitgangen maakt aansluiting op twee afzonderlijke stereosystemen mogelijk.

“De nieuwe MQ112 plaatst de krachtige EQ-mogelijkheden van McIntosh in een stand-alone unit, waardoor luisteraars meer opties hebben om de egalisatie van hun systeem aan te passen en te verfijnen dan ooit tevoren,” aldus McIntosh President Charlie Randall. “We zijn enthousiast over de mogelijkheden die de MQ112 audioliefhebbers biedt om controle te krijgen over hun geluid.”

Natuurlijk past het ontwerp van de MQ112 bij alle andere componenten van McIntosh. De zwarte glazen frontplaat heeft een centraal geplaatst groen logo dat wordt verlicht bij inschakeling. De draaiknoppen zijn ook te vinden op de versterkers van McIntosh.

Desgewenst kan de MQ112 worden uitgeschakeld. Het originele muzieksignaal wordt dan ongewijzigd doorgegeven.

McIntosh MQ112: prijs en leveringsinformatie

De MQ112 is vanaf oktober 2023 verkrijgbaar via geautoriseerde dealers van McIntosh en gaat voor 3.599 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE