NIEUWSSonus faber

Sonus faber Duetto: draadloze tweeweg luidspreker met Bluetooth en WiFi (en nog een heleboel meer)

De Italiaanse luidsprekerfabrikant Sonus faber heeft een nieuwe luidspreker gelanceerd genaamd Duetto. Sonus faber bouwt vooral passieve luidsprekers maar de nieuwe Duetto is een actief tweeweg model met allerlei streaming-functies. De eerste leveringen zullen naar verwachting in november gaan plaatsvinden.

Sonus faber Duetto

De Duetto maakt gebruik van de kenmerkende luitvormige houten kasten van Sonus faber. Aan de achterzijde zijn koellichamen te zien waarmee meteen duidelijk wordt dat de Duetto een actieve luidspreker is. Aan de voorkant is te zien dat de Duetto een tweeweg model is. Een tweeter van circa 18 millimeter en een middentoner/woofer van circa 13 centimeter zetten samen de lucht in beweging. De middentoner/woofer zit in de nieuwe “Organic Basket” van de Italiaanse fabrikant, die is ontworpen om trillingen en de luchtstroom die de driver produceert te verminderen. Elke driver heeft zijn eigen versterker. De tweeter heeft 100 Watt klasse AB tot zijn beschikking en de middentoner/woofer heeft 250 Watt klasse D achter zich staan.

De bovenkant heeft een aanraakgevoelige interface die van leer is gemaakt. Dat is typisch Sonus faber. De interface heeft ook een naam gekregen, t.w. Senso en met Senso regelt de gebruiker het volume en kan tussen instellingen en ingangen worden gekozen. Bediening kan ook met de eigen app van Sonus faber.

Muzieksignaal kan binnenkomen via HDMI, een optische digitale ingang en een cinch-ingang die met een knopje op de achterkant kan schakelen tussen lijnniveau en draaitafelniveau voor een MM-element. Wie meer lage tonen wol, kan de subwoofer-uitgang gebruiken. Wie wil streamen kan dat doen via Bluetooth, AirPlay, Chromecast, TIdal en Spotify. Voorts is de Duetto Roon Ready.

Verbinding met een netwerk kan gelegd worden met een LAN-kabel (RJ-45) of via WiFi. Om de latentie te minimaliseren en een robuuste en stabiele draadloze verbinding tussen de luidsprekers te bieden, maakt Duetto ook gebruik van UWB-technologie (Ultra Wide Band).

“Duetto is een echt Sonus Faber-stereosysteem, dat veertig jaar premium luidsprekerontwerp, Italiaanse stijl en materialen combineert met moderne technologie en streamingfuncties,” aldus Chief of Design Livio Cucuzza.

Het opgegeven frequentiebereik loopt van 37 Hz tot 30 kHz. De afmetingen zijn 342 x 210 x 272 millimeter (H x B x D), zonder optionele stands. Geplaatst op de stands neemt de Duetto een ruimte in van 1.082 x 298 x 371 millimeter (H x B x D).

Sonus faber Duetto: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de Sonus faber Duetto vanaf november geleverd gaan worden in de afwerkingen walnoot- of grafiethoutfineer. Voor net geen 4.000 euro gaan ze over de toonbank. De optionele stands kosten net geen 750 euro per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE