NIEUWSYamaha

Noir Et Blanc Show 14 en 15 okt., Brussel: Yamaha

De Noir & Blanc Brussels Hifi Show 2023 wordt een erg drukke editie voor Yamaha. Het Japanse merk is dit jaar met de neus in de prijzenboter gevallen en dat zullen ze de N&B 2023 bezoekers laten weten ook! Ten eerste heeft het TrueX concept de EISA Award voor beste Soundbar Systeem gewonnen, heeft de RN-2000A de EISA Award voor Beste Streaming Receiver in de wacht gesleept, en heeft de YH-5000SE de EISA Award voor Beste High End Hoofdtelefoon gekregen. En er is zelfs meer te melden.

Yamaha presenteert de legendes van morgen

Yamaha’s True Sound gaat om het hooghouden van drie kernwaarden, te weten afbeelding, dynamiek en tonale balans. Alleen zo kan Yamaha garantie op echte Hi-Fi kwaliteit geven. Entree de NS-2000A en de R-N2000A vorig jaar. De bekroning door de EISA van de R-N2000A sterkt Yamaha alleen maar in de gedachte dat het bedrijf op het goede spoor zit. Met de volledige analoge Hi-Fi technologie van de 5000 en 3000 serie als erfenis, luiden de nieuwe R-N800A en de R-N1000A samen met de N-S600 en N-S800 monitorluidsprekers de volgende generatie van het muzikale tijdperk volgens Yamaha in. Het is dan ook niet voor niets dat deze combinaties in de Marconi-zaal luisterklaar voor het publiek staan opgesteld. Het betekent genieten van een enorme verscheidenheid aan muziek met de Hi-Fi kwaliteit die je van Yamaha mag verwachten, ook met de meer betaalbare varianten. Van het maken van muziekinstrumenten tot professionele audio-apparatuur én die voor in de huiskamer, Yamaha weet waar het om gaat bij het reproduceren van muziek. Het resultaat is een diepgaande beleving die zó realistisch is, dat het aanvoelt alsof de artiest (r)echt voor je staat.

Yamaha True-X systeem

Naast verstand van klassieke stereo-weergave via receivers en luidsprekers heeft Yamaha ook verstand van Surround Sound. En niet zo beetje ook. We brengen voor het gemak de YSP-1 in memoire, Yamaha’s eerste soundbar die het bedrijf in 2005 lanceerde. Via klassiekers als de YSP-1000 en de YSP-5100 is Yamaha nu bij het True-X systeem beland. Voor een fractie van de prijs waarvoor anderen surround uit een doos toveren, biedt Yamaha een systeem dat volledig op gemak en de toekomst is gericht. De soundbar alleen doet al driedimensionale wonderen in kamers van geringe omvang, maar schakel daar de draadloze subwoofer bij om dat laag te voelen dat films zo ‘lekker’ maakt. Koppel de twee True-X satellietspeakers met een simpele druk op de knop, en het surroundfeest is compleet. En het mooie, ben je klaar met de filmbeleving, dan neem je de True-X satellieten gewoon mee naar de ruimte waar ze op dat moment nodig zijn. Weer met een simpele druk op een knop, en geen gedoe met ingewikkelde apps. Je zou bijna zeggen dat Yamaha het niet mooier kan maken, maar we weten allemaal dat dat flauwekul is. Want of je nu voor gemak en kwaliteit of groots en kwaliteit gaat, Yamaha heeft altijd de beste oplossingen voor jouw specifieke wensen. Laat dat maar aan onze Japanse vrienden over.

Yamaha YH-5000SE

We kennen Yamaha misschien het best van bovengenoemde componenten, maar iedereen die het merk nog van vroeger kent, weet dat het Japanse merk de eerste was die met een Orthodynamische hoofdtelefoon op de markt kwam. Het jaar van introductie was 1976 en het model heette toepasselijk de HP-1. Wat Yamaha toen Orthodynamisch noemde, is precies hetzelfde als wat nu met Planar Magnetic wordt aangeduid. Deze techniek combineert het beste van twee werelden die dynamisch en elektrostatisch heten. In de loop der jaren is er natuurlijk veel gebeurd, maar Yamaha heeft nu met de introductie van de YH-5000SE de kans schoon gezien om voor een tweede keer een visitekaartje af te geven. En niet zomaar eentje. De YH-5000SE is zó goed, dat de EISA het model dit jaar bekroond heeft met de award voor Beste High-End Hoofdtelefoon. Toegegeven als je de YH-5000SE in de handen neemt, weet je al gelijk dat je iets speciaals overkomt. En als je ‘m voor het eerst over de oren doet en de muziek laat vloeien, nou berg je dan maar. Je moet echt van goeden huize komen om dit moois te weerstaan. En je kunt er nu naar luisteren in de Marconi-zaal op de N&B 2023.

MERK

EDITORS' CHOICE