NIEUWSLumin

Lumin L2: dual-drive muziekserver en netwerkswitch met glasvezelverbinding

Het in Hong Kong gevestigde audiomerk Lumïn heeft de L2 gelanceerd. De L2 is een muziekbibliotheek en netwerkswitch in één behuizing. Het apparaat heeft geen DA-converter aan boord. Installatie is volgens de fabrikant bijzonder eenvoudig. Via het netwerk of via USB kan nieuwe muziek worden toegevoegd en lokaal worden opgeslagen op de L2.

Lumin L2: audiofiele muziekserver

De L2 van Lumïn is meer dan alleen een muziekserver, d.w.z. het is “een openbaring in eenvoud, flexibiliteit en uitmuntende audio”. De ontwerpers beloven robuustheid en eenvoudig gebruik. Muziek kan makkelijk worden toegevoegd aan de interne opslag, via het netwerk of via USB. Als geen interne opslagmedia zijn geplaatst kan muziek vanaf een NAS worden gespeeld.

De ingebouwde vierpoorts netwerkswitch is volgens Lumïn van audiofiele kwaliteit. Er zijn twee Gigabit poorten geplaatst (RJ45) en twee glasvezelpoorten. Wie een glasvezelpoort gebruikt profiteert ook meteen van de galvanische scheiding. Glasvezelverbindingen zijn immers ongevoelig voor ruis en andere verstoringen.

De L2 is verkrijgbaar in drie configuraties, d.w.z. zonder schijven, met 4 TB (2 x 2 TB) of met 8 TB (2 x 4 TB). De L2 is ook UPnP (Openhome)-compatibel met ondersteuning van SMB. De USB 3.0 Micro type B aansluiting is voor verbinding met een computer.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE