NIEUWSNagra

Nagra HD Phono: ultieme phono-versterker met buizen, uit Zwitserland

Het Zwitserse audiobedrijf Nagra Audio heeft een nieuwe phono-versterker aangekondigd genaamd HD Phono. De phono-versterker heeft een volledig buizenontwerp, waarbij elk kanaal wordt aangedreven door twee pentodes van het type EF806 en een dubbele triode van het type de E88CC, die ook wordt gebruikt in de Nagra HD-voorversterker. Nagra heeft nog geen prijs en leveringsinformatie bekend gemaakt en is ook nog wat spaarzaam met het delen van foto’s en technische details.

Nagra HD Phono

De pentodes EF806 zijn gemaakt voor versterking van hele zwakke audiosignalen en worden om die reden vaak gebruikt in microfoonversterkers. Dat maakt ze ook heel geschikt om opgenomen te worden in het circuit van een phono-versterker.

De Nagra HD Phono heeft twee ingangen voor MC-elementen en een ingang voor een MM-element en één optionele ingang met een aangepaste transformator voor het aansluiten van elementen met hoge impedantie. De phonotrap is voorzien van Nagra eigen externe voeding genaamd Nagra HD PSU.

De ingang voor het aansluiten van de MC-elementen is voorzien van een aangepaste Nagra Cobalt-ingangstransformator. De gebruiker kan zittend vanuit zijn luisterpositie de instellingen van de Nagra HD Phono wijzigen met de afstandsbediening.

We weten niet vanaf wanneer de Nagra HD Phono geleverd zal gaan worden. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE