NIEUWS

Austrian Audio lanceert Full Score One en Composer

Sinan Kökbugur | 29 september 2023 | Fotografie Fabrikant

Het in Oostenrijk gevestigde Austrian Audio bouwt hoofdtelefoons voor de professionele markt. Het bedrijf heeft recent een tweetal producten voor consumenten gelanceerd, t.w. de vlaggenschip hoofdtelefoon Composer en hoofdtelefoonversterker Full Score One. Naar verwachting zal de levering in december 2023 gaan beginnen.

Austrian Audio Composer

Austrian Audio is opgericht in 2017 door leden van het kernteam van AKG, nadat AKG zijn hoofdkantoor in Wenen had gesloten. Het nieuwe bedrijf maakt net als AKG hoofdtelefoons en microfoons en dan met name voor de professionele markt. De eerste twee producten voor consumenten zijn de over-ear hoofdtelefoon Composer en de volledige analoge hoofdtelefoonversterker Full Score One.

De over-ear Composer heeft een diamantachtige koolstofgecoate dynamische driver met een diameter van 49 millimeter voorzien van een N52 neodymiummotor, magnetisch bevestigde oorkussens en wordt geleverd met drie verschillende kabels die aan de hoofdband worden bevestigd en niet aan oorschelpen. Het gewicht is 385 gram. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 44 kHz en de impedantie is 22 Ohm.

Austrian Audio Full Score One

De nieuwe Full Score One heeft uitsluitend analoge schakelingen aan boord zonder IC’s in het signaalpad. Volgens de makers is de Full Score One zeer snel met zeer weinig transiënte modulatie. Het frequentiebereik is uitzonderlijk hoog en loopt van 5 Hz tot 1 MHz. De opgegeven vervorming is slechts 0,0005 procent bij volledige belasting (1 kHz). De stijgtijd is van 200 Volt/μs.

De Full Score One heeft alleen analoge ingangen, zowel cinch als CXLR. Op de voorkant is een tweetal 6,35 millimeter jackplug-uitgangen gemonteerd alsmede een vierpins XLR-aansluiting voor een symmetrische verbinding. Volgens opgave van de fabrikant kan de Full Score hoofdtelefoons aansturen met een impedantie tussen 10 Ohm en 600 Ohm.

De volumeregelaar loopt een speciale versterkingscurve en er gaat een high-speed high-impedantie Jfet-buffer aan vooraf. De voeding is lineair. De Full Score One heeft een compacte behuizing van 22 x 26 x 6,5 centimeter weegt 2,8 kilogram.

Naar verwachting gaan de Composer en de Full Score One voor het eerst over de toonbank in december 2023. De Composer heeft een adviesprijs van net geen 2.500 euro en de Full Score One kost net geen 1.500 euro.


EDITORS' CHOICE