NIEUWSKii Audio

Kii Seven Wireless debuteert vandaag op de UK Hi-Fi Show Live

De Duitse fabrikant van actieve luidsprekers Kii Audio heeft vandaag de Kii Seven Wireless getoond op een persevenement tijdens de UK Hi-Fi Show Live op de Ascot Racecourse. Met Active Wave Focusing combineert de Kii Seven hoogwaardige audio met geavanceerde slimme technologie. Voortbouwend op het succes van de Kii Three combineert het nieuwe Kii Seven Wireless Music System hoogwaardige audio met intuïtieve slimme functionaliteit om een veelzijdige en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden, aldus het merk.

Kii Seven Wireless: actieve monitorluidspreker

De Kii Seven van het in Duitsland gevestigde Kii Audio is vanaf de basis ontworpen om uitzonderlijke geluidskwaliteit te leveren en is ontwikkeld als een cardioïde luidspreker de invloed van de kamerakoestiek volgens de ontwerpers aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien belooft de nieuwe Kii Seven, dankzij de Active Wave Focusing, gedetailleerde scheiding en uitstekende muzikaliteit.

De kasten van 31 x 20 x 31 centimeter (H x B x D) bieden onderdak aan een paar woofers met een diameter van 6,5-inch, een 5-inch middentoner en een 1-inch Custom Wave-guided Tweeter, voortgestuwd door totaal 600 Watt aan ingebouwde versterking.

De traditionele cross-overfilters hebben plaatsgemaakt voor Active Wave Focusing filters. De door de ontwerpers speciaal gepositioneerde drivers in de Kii Seven worden gedwongen om een coherent golffront te creëren dat naar de luisteraar wordt uitgezonden. Dit, aldus de fabrikant, zorgt voor een perfecte tijdafstemming over het gehele frequentiebereik. Kii Audio geeft het frequentiebereik als volgt op: 40 Hz (-3dB), 100 Hz tot 10 kHz (+/- 0,5 dB) en 10 kHz tot 20 kHz (+/- 1 dB). Het Cardioid Sound Dispersion patroon zorgt tot aan de lage, midden- en basfrequenties voor een gelijkmatige en zeer gedetailleerde laagweergave en een aanzienlijk verminderde akoestische interactie met de kamer.

De Kii Seven beschikt over XLR- en TRS-, AES/EBU-verbindingen met ondersteuning voor KiiLink/KiiCONTROL, WiFi, Bluetooth en DANTE.

Dankzij de veelzijdige Kii Home-app kan de gebruiker eenvoudig de akoestische instellingen van één of meer exemplaren van de Kii Seven aanpassen voor maximaal twaalf afzonderlijke zones in huis. De luidsprekers zijn Roon Ready, ondersteunen AirPlay 2 en ondersteunen hi-res audio tot 24-bit/192 kHz.

Kii Seven Wireless: prijs en leveringsinformatie

De Kii Audio Seven zal nar verwachting vanaf het begin van 2024 verkrijgbaar zijn in de afwerkingen Fine Touch White en Fine Touch Dark Grey, voor een prijs van 3.795 per stuk of  7.590 euro per paar.


EDITORS' CHOICE