NIEUWSGoldmund

Goldmund Melos Passive: compacte tweeweg monitorluidspreker

De Zwitserse fabrikant Goldmund heeft een nieuwe compacte tweeweg luidspreker onthuld genaamd Melos Passive. De naam Melos is blijkbaar een eerbetoon aan de melodieën van het oude Griekenland, waarvan Goldmund hoopt dat deze de essentie weergeeft van het vermogen van deze luidspreker: het leveren van muzikale harmonie en afstemmen met ongeëvenaarde precisie. Binnenkort zal ook een bijpassende standaard voor de Melos Passive worden gelanceerd.

Goldmund Melos Passive

De Melos Passive verschijnt in de voor Goldmund typische grijze aluminium afwerking en is uitgerust met een hoogwaardige softdome tweeter met een diameter van één inch gecombineerd met een zeven inch middentoner/woofer. Aan de voorkant bevinden zich twee baspoorten. Volgens de ontwerpers produceren de drivers geluid met “extreme precisie, met een uitgebreide frequentierespons en een uitzonderlijk dynamisch bereik”. Het frequentiebereik van de Melos Passive loopt van 43 Hz (op niveau -6 dB) tot circa 25 kHz. De nominale impedantie is zes Ohm met een minimum van 4,4 Ohm.

Volgens opgave van Goldmund heeft de Melos Passive een geavanceerde cross-over technologie, maar een meer technische uitleg wordt niet gegeven. De afmetingen zijn 35 x 25 x 36,2 centimeter (H x B x D) en de Melos Passive weegt twintig kilogram.

Binnenkort zal er ook een bijbehorende op maat gemaakte standaard beschikbaar zijn, ontworpen om naadloos aan te sluiten op de esthetiek van de luidspreker.

De fabrikant gebruikt nar eigen zeggen uitsluitend de beste materialen, na zorgvuldige selectie. Strenge kwaliteitscontroleprocessen worden geïmplementeerd om te garanderen dat elk exemplaar voldoet aan de strenge normen van Goldmund. De vergulde elementen zijn vervaardigd door een Zwitserse luxespecialist die ook onderdelen aan horlogefabrikanten Rolex en Patek Philippe levert.

De Goldmund Melos Passive heeft een adviesprijs van 29.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE