NIEUWSTangent

Tangent lanceert compacte DAC II en Ampster TV II

Sinan Kökbugur | 26 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Tangent

Het Deense audiomerk Tangent heeft een tweetal nieuwe componenten gelanceerd. De DAC II is een DA-converter met een Sabre ES9023 24-bit Stereo Audio DAC-chip als hart en is bedoeld als een oplossing voor iedereen die een traditionele versterker heeft, maar nu een compacte voorversterker nodig heeft met meerdere digitale ingangen. De Tangent Ampster TV II is een kleine versterker die vooral is bedoeld voor gebruik bij een TV. Muzieksignaal kan immers alleen via HDMI of Bluetooth worden aangeleverd.

Tangent DAC II: kleine DA-converter met Sabre ES9023 24-bit DAC-chip

De DAC II van Tangent heeft een tweetal optische ingangen, een enkele cinch-ingang en een USB-ingang. Er is ook voorzien in Bluetooth-connectiviteit met ondersteuning van aptX. Op het front bevinden zich twee hoofdtelefoonuitgangen.

Verbinding met een versterker kan via cinch worden gelegd of via XLR. Deze laatste komt niet vaak voor op dit prijsniveau en dat is dus een pluspunt. Een verbinding via XLR klinkt overigens niet per definitie beter dan een verbinding via cinch, maar een XLR-verbinding is minder gevoelig voor verstoringen. Bij gebruik van lange kabels kan een XLR-verbinding daarom beter zijn.

De DAC II heeft een adviesprijs van 269 euro en is uitsluitend leverbaar in een zwarte kleur.

Tangent Ampster II TV: compacte geïntegreerde versterker met alleen HDMI en Bluetooth

De nieuwe Ampster II TV van Tangent is een opvallende versterker en hij valt met name op vanwege het zeer geringe aantal ingangen. De Ampster II TV heeft alleen een HDMI-ingang en een subwoofer-uitgang en is dus met name bedoeld voor gebruik bij een TV. De gebruiker kan eenvoudig twee passieve luidsprekers aan weerszijden van zijn televisie zetten en zal dan in de meeste gevallen een breder stereobeeld krijgen dan met gebruik van een soundbar. Voor een diepere laagweergave kan de subwoofer-uitgang worden gebruikt.

Afgezien van de HDMI-ingang is er nog Bluetooth-connectiviteit (versie 5.0), maar meer mogelijkheden heeft de Ampster II TV niet. Het maximale te leveren vermogen is 50 Watt per kanaal aan vier Ohm

De Ampster II TV heeft een adviesprijs van 199 euro en kan geleverd worden in het zwart, zwart en ten slotte ook nig in het zwart.

MERK

EDITORS' CHOICE