NIEUWSKinki Studio

Kinki Studio komt met CHoco Sound EMEI versterker en Earth kabels

Kinki Studio is een Chinese audiofabrikant die bestaat sinds 2007. De CHoco Sound EMEI versterker is het eerste product in de nieuwe lijn van producten van Kinki Studio. Kinki Studio heeft ook een nieuwe productlijn van kabels ontwikkeld.

Kinki Studio CHoco Sound EMEI: geïntegreerde versterker

CHoco Sound (nee, geen typefout) is een submerk van het Chinese Kinki Studio (Kinki, niet Kinky) De CHoco sound EMEI is een prachtig gebouwde compacte maar krachtige geïntegreerde volledig analoge versterker met audiofiele ambities.

Ondanks het kleine formaat van 280 x 310 x 110 millimeter (B x D x H) weegt de CHoco Sound EMEI 10 kilogram. Onder de kap zien we een forse ringkerntransformator. Het opgegeven vermogen is 138 Watt per kanaal in acht Ohm en het frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 150 kHz,

   
 

Volgens de importeur is de klank van de CHoco Sound EMEI vol, gedetailleerd, gelaagd en een vleugje warm. Een beetje zoals een buizenversterker.

Het is de bedoeling dat er later meer producten in deze lijn worden geïntroduceerd, zoals een DA-converter of mogelijk een streamer, maar concrete informatie is nog niet voorhanden.

De CHoco SoundEMEI heeft in de Benelux een adviesprijs van 1.945 euro.

Kinki Studio Earth kabels

De nieuwe Kinki Studio Earth kabels zijn het resultaat van een éénjarige samenwerking met een kabelfabrikant om een eigen studiokwaliteit productlijn van kabels te ontwikkelen. De productlijn bestaat momenteel uit luidsprekerkabels, signaalkabels met cinch- en XLR-stekkers en stoomkabels. Een USB-kabel is in ontwikkeling.

De getwiste kabels hebben een teflon isolatie en bestaan uit verzilverd monokristallijn koper. De zilverlaag is 2,2 keer zo dik als gebruikelijk in kabels en is gepolijst om onderbreking in de geleiding te voorkomen. Iedere kabel heeft een gepatenteerd EMI filter (wave absorber ring) die elektromagnetische interferentie vanaf 100 kHz reduceert. De connectoren zijn van hoge kwaliteit en iedere afgemonteerde kabel, dus inclusief connectoren, ondergaat een cryogene behandeling van drie fasen bij -196 graden Celcius.

Meer weten? Kijk dan op de website van Kinki Studio of op de website van Boelsz Audio, de Nederlandse importeur.

MERK

EDITORS' CHOICE