NIEUWSSennheiser

Sennheiser Accentum Wireless: Hybrid ANC en lange batterijduur

De Duitse hoofdtelefoonbouwer Sennheiser heeft de Accentum Wireless gelanceerd, een draadloze over-ear hoofdtelefoon die onder het draadloze topmodel Momentum 4 is gepositioneerd. Volgens de fabrikant heeft de Accentum veel van de eigenschappen van de Momentum 4 maar de Accentum is een stuk goedkoper. De koper kan kiezen uit een zwarte en witte versie.

Sennheiser Accentum Wireless: “de soundtrack bij je leven”

De akoestiek van Sennheiser en de sereniteit van Hybrid Active Noise Canceling technologie maken van de Accentum Wireless een absolute aanrader voor consumenten die audioprestaties vooropstellen in een draadloze hoofdtelefoon, aldus de aanprijzing van de fabrikant. Zijn dynamische drivers met een diameter van 37 millimeter werden zo afgestemd dat ze een opwindende geluidservaring bieden met buitengewone basprestaties en een opvallende helderheid. Bovendien werden de akoestische kenmerken geoptimaliseerd voor brede ANC-prestaties. Door een combinatie van passieve isolatie en overkapte microfoons die zich zowel op de lage als hoge frequenties richten, wordt ervoor gezorgd dat de kakofonie van de buitenwereld drastisch wordt beperkt, zo zegt de persverklaring van Sennheiser.

De Accentum is voorzien van Bluetooth 5.2 met ondersteuning van aptX HD en multipoint-connectiviteit.. AAC- en SBC-codecs zijn eveneens aan boord: perfect om series in te halen of een nieuw album te ontdekken op vrijwel elk audiotoestel met bluetooth.

Sennheiser Accentum: hoge accucapaciteit

De Accentum werkt tot vijfitg uur op één batterijlading, maar kan daarbovenop ‘snelladen’ voor vijf uur extra luistertijd in slechts tien minuten — ongeveer de tijd die je nodig hebt om een vers kopje koffie te maken. De meegeleverde USB-C laadkabel kan de draadloze hoofdtelefoon ook omtoveren in een bedrade set, bijvoorbeeld wanneer bluetooth niet toegelaten of uitgeschakeld is. De batterij met lange levensduur heeft nog een bijkomend voordeel: ze verlengt de tijd vooraleer het maximum aantal laadcycli over de volledige levensspanne van de hoofdtelefoon bereikt is. Zo wordt ook de hoeveelheid elektronisch afval beperkt.

De Acentum is geschikt voor meer dan content consumeren: met zijn twee ingebouwde microfoons en een speciale windbeperkingsmodus wordt het voeren van telefoongesprekken kinderspel. De instelbare side-tone met geavanceerde signaalverwerking zorgt ervoor dat conversaties natuurlijk en niet vermoeiend aanvoelen, terwijl achtergrondafleiding tot een minimum beperkt wordt. Multipoint schakelt de actieve draadloze verbinding naadloos om van het ene bluetooth-toestel naar het andere zonder dat je de toestellen opnieuw moet koppelen. Dat is makkelijk voor gebruikers die regelmatig in een VoIP-call op de computer moeten duiken, maar intussen een podcast op hun telefoon streamen bijvoorbeeld.

Sennheiser Accentum: Smart Control

Dankzij de vereenvoudigde layout met vier knoppen en de optionele bijhorende smartphone-app kan je alle functies van de Accentum intuïtief bedienen. De Smart Control-app verbetert de hoofdtelefoonervaring via een verrassend eenvoudige visuele gebruikersinterface op zakformaat. Met de app kunnen Bluetooth-verbindingen en -functies worden beheerd en kan de vijfbands EQ worden gebruikt. Smart Control kan gebruikersvoorkeuren bewaren, maar ook updates leveren. Zo blijven alle features van de Accentum vlot werken wanneer ook de toestellen waarmee ze verbonden worden evolueren.

Sennheiser Accentum: constructie, ergonomie en draagcomfort

De langere luistertijd van de accu van de Accentum sluit perfect aan bij zijn langdurige draagcomfort. De contactpunten van de oorschelp- en hoofdbandbekleding passen zich moeiteloos aan de vorm van de gebruiker aan, met een zachte touch die steeds betrouwbaar en natuurlijk aanvoelt. In de identiteit van deze hoofdtelefoon herkennen we het compacte, opvouwbare ontwerp van de Momentum 4 Wireless. Zo krijgt de volledige hoofdtelefoonreeks een coherente look die serieus rekening houdt met zowel de sound als de ergonomie.

Sennheiser Accentum: prijs en leveringsinformatie

De Accentum Wireless zal verkrijgbaar zijn in zwart en in wit met accenten in zandsteen. Pre-orders voor de zwarte versie starten op 26 september 2023 en de leveringen beginnen vanaf 4 oktober. De witte wordt geleverd vanaf eind november. De adviesprijs is net geen 180 euro.


EDITORS' CHOICE