NIEUWSDaudio

Daudio Modulair Open Baffle luidspreker, te zien en te horen op DAE op 7 en 8 okt. a.s.

Redactie Hifi.nl | 25 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Daudio

Daudio zal op het komende Dutch Audio Event de modulaire open baffle luidspreker aan het publiek demonstreren. Een open baffle luidspreker heeft geen kast en dus ook geen kastkleuring. Een transparant en neutraal geluid is het resultaat. Wie dat zelf wil horen moet naar het Dutch Audio Event gaan en de luisterruimte van Daudio bezoeken.

“Het was nog even spannend, maar het is gelukt. We hebben alle onderdelen van ons nieuwe luidspreker de Daudio MOB (Modulair Open Baffle) op tijd binnen gekregen, zodat we hem kunnen demonstreren op Dutch Audio Event op 7 en 8 oktober a.s. in Veldhoven. De luidspreker staat in te spelen en klinkt nu al geweldig. Dus dat belooft wat! Kom dus luisteren in kamer 14,” aldus Daudio over de Daudio MOB.

Waarom MOB? De afgelopen tijd hebben meerdere klanten Daudio naar eigen zeggen bezocht om in alle rust naar de open baffle luidsprekers te luisteren. Het topmodel Daudio S1 is natuurlijk geweldig, maar helaas niet voor iedereen financieel bereikbaar. Daarop kwam regelmatig de vraag of Daudio ook komt met een model met 15 inch woofers ergens in de buurt van 5.000 tot 7.000 euro.

Met de nieuwe MOB komt Daudio met een modulair concept, gebaseerd op 15 inch woofers, waarmee iedereen zijn eigen open baffle in elkaar kan zetten. Kies het gewenste model, de kleur, de drivers en het filter en de klant stelt zijn eigen topluidspreker samen. De Daudio MOB is een drieweg luidspreker, opgebouwd met één of twee open baffle bass modules met een 15 inch woofer en een mid-hoog module. De modules voor de laagweergave staan garant voor een heerlijke snelle en droge laagweergave en de mid-hoog module voor de verfijnde open en eerlijke midden en hoge tonen weergaven.

De klant kan hier kiezen uit de Reference mid-hoog combinatie van de Daudio M2 en S2 of de geheel nieuw ontwikkelde Premium mid-hoog combinatie. Beide staan garant voor vele uren ontspannen luisteren. Ook qua filtering biedt Daudio in dit modulaire concept twee passieve filteropties aan. Ten eerste de XO Reference en voor de fijnproevers de XO Premium.

Ook m.b.t. de vormgeving heeft de klant keuzeruimte. Er is een 2, 2,5 en de 3 baffle model en daarbij kan nog voor verschillende afwerkingen worden gekozen. “Eerlijk gezegd we zijn nog druk met onze toeleveranciers bezig om alle puntjes op de i te zetten, maar het klinkt zo goed dat we er niet mee willen wachten. Kortom een modulair concept waarmee je je eigen speaker kunt samenstellen. Over enkele maanden leverbaar, maar nu al te beluisteren in Veldhoven. Als je interesse hebt, schrijf je dan snel in,” aldus Daudio

Op het Dutch Audio Event op zaterdag 7 en zondag 8 oktober a.s. zal Daudio de MOB 3 demonstreren met de Premium mid-hoog combinatie en het Reference filter. Kom dus lekker luisteren in kamer 14 naar Daudio MOB.

Prijs informatie volgt later.

MERK

EDITORS' CHOICE