NIEUWSQobuz

Streaming-dienst Qobuz gaat samenwerken met Deutsche Grammophon

Sinan Kökbugur | 22 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Qobuz | Importeur: Qobuz

Streaming-platform Qobuz heeft een samenwerking aangekondigd met Deutsche Grammophon, een Duits platenlabel voor klassieke muziek dat dit jaar 125 jaar bestaat. Er komen exclusieve afspeellijsten, redactioneel commentaar en videoconent met en over artiesten uit de stal van Deutsche Grammophon.

Er staan ruim 6.500 albums van Deutsche Grammophon op Qobuz en dat is volgens het persbericht goed voor ruim 11.000 luisteruren. Het doel is om samen te werken met Deutsche Grammophon ter ondersteuning van hun legendarische catalogus die heel ver terug gaat. Deutsche Grammophon heeft natuurlijk ook nieuwe uitgaven, o.a. van opkomende artiesten, en dan zijn er iconische opnames gemaakt in de tweede helft van de twintigste eeuw van Herbert von Karajan, Leonard Bernstein en Martha Argerich en hedendaagse muzikanten als Anne-Sophie Mutter, María Dueñas, Hilary Hahn, Yuja Wang, Lang Lang, Gustavo Dudamel, Bruce Liu, Víkingur Ólafsson, Max Richter en nog veel meer. De samenwerking omvat de platformonafhankelijke downloadwinkel van Qobuz, streaming-apps en redactionele inhoud, met exclusieve samengestelde afspeellijsten en videobeelden van artiesten die hulde brengen aan het label.

Uit de persverklaring van Qobuz: “Deutsche Grammophon is een van de meest prestigieuze labels in de geschiedenis van opgenomen klassieke muziek. Een label boordevol essentiële opnames uit de twintigste eeuw, maar ook de thuishaven van de jonge virtuozen van onze tijd. Qobuz is geïnteresseerd in de muziek van gisteren, vandaag en morgen, dus de alomvattende samenwerking die we lanceerden met het legendarische gele label lag voor de hand. Met zijn geluidskwaliteit, redactionele aanpak, afspeellijsten en exclusieve interviews is Qobuz er trots op 125 jaar Deutsche Grammophon op zijn eigen manier te vieren,” aldus Marc Zisman, Chief of Music, Qobuz.

De samenwerking met Deutsche Grammophon is de nieuwste ontwikkeling in Qobuz' poging om liefhebbers van klassieke muziek en jazz te bedienen. Vorig jaar werkte Qobuz samen met Blue Note aan een exclusief mondiaal initiatief, met artiesten als Bill Frisell, Arturo O'Farrill, Melissa Aldana en nog veel meer. Andere platenlabels waarmee Qobuz samengewerkt zijn onder meer Zappa Records, Westbound Records, Secretly Group, International Anthem en Mercury KX.

MERK

EDITORS' CHOICE