NIEUWSAequo Audio

Aequo Audio bouwt nieuwe fabriek in Eindhoven

De Nederlandse luidsprekerfabrikant Aequo Audio gaat flink uitbreiden en is de bouw gestart van een nieuwe productiefaciliteit met een oppervlakte van 1.200 m2. Dit zal de komende jaren de nieuwe thuisbasis vormen voor de luidspreker fabrikant uit Eindhoven. Wie de producten van Aequo Audio nog niet kent, kan de luisterruimte van Aequo Audio bezoeken tijdens het komende Dutch Audio Event.

Uitbreiding Aequo Audio

De kern van de nieuwe productiestraat in de nieuwe fabriek van Aequo Audio in Eindhoven bestaat uit een circa 100 meter lange monorail constructie, waar de luidsprekers al hangende het productieproces zullen doorlopen. Geïnspireerd door de fabriek van autofabrikant Porsche, kunnen alle toekomstige luidsprekerontwerpen dezelfde productiestraat gebruiken. Naar verwachting zal de nieuwe faciliteit in ieder geval de komende vijf jaar voldoende capaciteit hebben om aan de wereldwijde vraag te kunnen voldoen.

Om het onderscheid te kunnen blijven maken op technologisch front, wordt er flink geïnvesteerd in Research & Development. Er worden twee specialistische labs gebouwd om nieuwe grensverleggende technologieën te kunnen ontwikkelen, zoals akoestische Nanotech-materialen. De nieuwe faciliteit biedt tevens onderdak aan een uitgebreid en specialistisch machinepark.

Aequo Audio: nieuwe hoogwaardige luisterruimtes

Aequo Audio zal ook twee grote luisterruimtes gaan bouwen, waarvan één als absolute referentie zal worden ingezet voor demonstraties en de ontwikkeling van nieuwe luidsprekers. De vorm van dit circa 100 m2 grote auditorium lijkt op dat van een concertgebouw of een opnameruimte. De ruimte wordt geheel ingericht als high-end luisterruimte en heeft als doel om muziek zo goed en natuurlijk mogelijk weer te kunnen geven, ongeacht het audiosysteem. In de bouw worden verschillende materiaalcombinaties gebruikt zoals speciaal betoncomposiet, rubber, diverse houtsoorten, koper, natuursteen en natuurwol. Onnatuurlijke ingrepen qua absorptie en diffusie worden vermeden.

Meer informatie over Aequo Audio is te vinden op de website van Aequo Audio. De luidsprekers van Aequo Audio zijn ook te beluisteren op het Dutch Audio Event in het weekend van 7 en 8 oktober a.s. in Veldhoven.

Lees ook onze recensie over de modellen Ensis en Stilla van Aequo Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE