NIEUWSBose

De nieuwste QuietComfort hoofdtelefoons van Bose heten QuietComfort Ultra

Sinan Kökbugur | 15 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Bose

Het Amerikaanse Bose heeft zijn draadloze QuietComfort hoofdtelefoons herzien. Er zijn drie nieuwe modellen voluit genaamd QuietComfort Ultra Headphones, QuietComfort Ultra Earbuds en QuietComfort Headphone, deze laatste dus zonder de “Ultra”-toevoeging. De Ultra-modellen presenteren ruimtelijke audio die door Bose “Immersive Audio” wordt genoemd.

Bose QuietComfort Ultra Headphones

En wat is dan precies ruimtelijke audio of Immersive Audio volgens Bose? De functie bestaat uit twee opties. In de modus “Still” wordt het geluid als het ware vastgezet en in de modus “Motion” beweegt het geluid mee met het hoofd van de drager van de hoofdtelefoon. De hoofdbewegingen van de drager worden gedetecteerd door sensoren die in de hoofdtelefoons zijn geplaatst. Active Noise Cancelling (ANC) is ook een functie, met een transparantiemodus.

De twee QuietComfort Ultra modellen zijn voorzien van de Snapdragon Sound Technology Suite van Qualcomm. Dat is dus ondersteuning van aptX Adaptive wat de mogelijkheid biedt van lossless audio en low latency. Ook beschikt de Ultra-line-up over Bluetooth 5.3.

De nieuwe modellen komen in de plaats van oudere modellen. De over-ear Bose QuietComfort Ultra Headphones vervangt de Noise Cancelling Headphones 700. Wanneer Immersive Audio is ingeschakeld, heeft de accu volgens Bose een speelduur tot 18 uur en zonder Immersive Audio is dat maximaal 24 uur.

De hoofdtelefoon heeft een adviesprijs van 500 euro en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en 'White Smoke'.

Bose QuietComfort Ultra Earbuds


De in-ear QuietComfort Ultra Earbuds vervangen de QuietComfort Earbuds van vorig jaar. Volgens Bose hebben de QuietComfort Ultra Earbuds een verbeterde gesprekskwaliteit. De draadloze oordoppen bieden een batterijduur van zes uur met Immersive Audio uitgeschakeld. Als deze functie is ingeschakeld, is de speelduur volgens Bose tot vier uur.

De draadloze oordoppen krijgen een adviesprijs van 350 euro en zijn eveneens verkrijgbaar in zwarte en witte uitvoeringen.

Bose QuietComfort Headphones

De audiofabrikant brengt ook de QuietComfort Headphones uit ter vervanging van de QuietComfort 45. Ook deze over-ear hoofdtelefoon beschikt over ANC waarvan het niveau nu aanpasbaar is. In plaats van Bluetooth 5.3 maakt de koptelefoon gebruik van Bluetooth 5.1 Immersive Audio is weggelaten.

De accuduur bedraagt tot 24 uur na een volledige oplaadsessie. Bose brengt de QuietComfort Headphones uit voor een prijs van 400 euro.

De QuietComfort Headphones is vanaf 21 september a.s. leverbaar. Zowel de QuietComfort Ultra Headphones als de QuietComfort Ultra Earbuds verschijnen in de loop van oktober.


EDITORS' CHOICE