NIEUWSDynaudio

De Contour i productlijn van Dynaudio is er nu ook in Nordic Silver

De Deense luidsprekerbouwer Dynaudio heeft een nieuwe afwerking genaamd Nordic Silver gelanceerd voor de leden van de Contour i-luidsprekerserie. Dynaudio heeft een innovatief duurzaam fabricage- en lamineerproces ontwikkeld en het resultaat is fraai om te zien.

Dynaudio Contour i Nordic Silver

Het houtfineer voor de Nordic Silver uitvoering is gemaakt van eerlijk, eenvoudig en prettig aaibaar populierenhout dat met behulp van een innovatief lamineerproces gemaakt wordt uit duurzame bronnen. De geselecteerde duurzame boomstammen worden, bijna als met een puntenslijper, ‘uitgerold’ tot enorme platen hout. Die worden vervolgens gemengd en op elkaar afgestemd, gelamineerd, gelijmd en gevormd tot wat in wezen een nieuwe boomstam is. Dit resulteert in een uniek houtnerfpatroon voordat het opnieuw in de fineervellen wordt gesneden die op de luidsprekerkast worden aangebracht.

“Met dit proces kunnen we precies specificeren hoe we willen dat de afwerking eruit ziet, zonder dat we vinyllaminaat of druktechnieken hoeven te gebruiken. Het is immers allemaal echt hout, uit duurzame bronnen. En door deze procedure is het resultaat ook veel consistenter tussen de verschillende luidsprekers, terwijl toch die unieke organische uitstraling behouden blijft. Het betekent ook dat variaties tussen individuele bomen, binnen het hout zelf, of door batches die op verschillende tijdstippen van het jaar worden gemaakt veel minder invloed hebben op het eindresultaat,” aldus de toelichting van Dynaudio Industrial Designer Marcus Abrahamsen.

Contour-i is de nieuwste versie van de legendarische Contour-familie, die voor het eerst is uitgebracht in 1986, daarna is bijgewerkt in 2016 en opnieuw gereviseerd in 2020. De leden van de Contour-i productlijn hebben nieuwe (verder geoptimaliseerde) drivers, een gewijzigde interne kastversteviging, nieuwe cross-overs en meer. Er zijn vier modellen: Contour 20i (een compacte standmounter), Contour 30i (een compacte vloerstaander), Contour 60i (een full-size vloerstaander) en Contour 25Ci (een centerkanaal).

Nordic Silver voegt zich bij de bestaande premium walnoothout- en zwart hoogglansafwerkingen in het assortiment. Technisch zijn alle afwerkingen gelijk aan elkaar.

MERK

EDITORS' CHOICE