NIEUWSOphon

Ophon Music Furniture: Coverfront platenkast van nieuw materiaal en naar wens samen te stellen

Sinan Kökbugur | 12 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Ophon

Ophon Music Furniture is gevestigd in Amsterdam en het bedrijf maakt meubels om platen in op te bergen. Nee, niet helemaal. De platen zijn prominent zichtbaar en zijn niet opgeborgen. Ophon zal op het B2B-evenement Making Vinyl in Haarlem op 28 en 29 november a.s. aanwezig zijn om zijn producten te tonen. 

Ophon Music Furniture: Coverfront platenkasten

De Coverfront platenkasten van Ophon Music Furniture blijven zich ontwikkelen. De op maat gemaakte modulaire meubels worden nu van een nieuw premium materiaal geproduceerd. Daarnaast maakte het Amsterdamse bedrijf onlangs een custom kast beschikbaar speciaal voor 7-inch singles, en opende het een pop-upruimte aan de Overtoom in Amsterdam. Iedere Coverfront wordt op bestelling gemaakt. Een Coverfront is een volledige integratie van LP-opslag en cover art display, helemaal naar eigen smaak samen te stellen.

Het platenmeubel wordt sinds kort geproduceerd in een hoogwaardig berken multiplex materiaal met een korrelige, matte afwerking voor een extra premium uitstraling. In Ophon’s handige configurator op de website van het bedrijf zijn alle opties te vinden. De nieuwe kast voor 7-inch singles is op aanvraag verkrijgbaar. Ook deze variant is volledig aanpasbaar qua hoogte, breedte, kleur en afwerking. Een uniek meubel voor iedere ruimte. Lokaal geproduceerd in een CO2-neutrale faciliteit in Nederland.

Een eigen collage van LP-hoezen

“De kast nodigt uit om er eens lekker in te duiken en door de platen te bladeren,” zo vertelt bedenker en oprichter Piet Hein Clijsen eerder in HiFi.nl's Hi-Visit artikel. “Ik heb wel eens muziekluisteravonden met vrienden. Door de aard van het meubel is mijn collectie nu ook voor hen makkelijk te doorzoeken. Ik merk dat het daardoor veel uitnodigender is om door iemands platen te bladeren en erover te praten. Zeg nou zelf: dat spreekt toch veel meer aan dan opgeborgen, ‘weggestopte’ platen? Door de steeds wisselende collage van LP’s en covers, ‘leeft’ de kast in ieder interieur. Een tableau vivant, oftewel een levend schilderij,” aldus Piet Hein. In ieder vak passen ruim zestig LP’s.

Zelf ervaren? Vind Ophon op Haarlem Vinyl Festival

Ophon Music Furniture is op 28 en 29 september a.s. aanwezig op B2B-conferentie Making Vinyl in Haarlem, gevolgd door het Haarlem Vinyl Festival van 29 september t/m 1 oktober. Daar staan verschillende uitvoeringen van de Coverfront-platenkast opgesteld: als onderdeel van een expositie van LP-hoezen, in luisterruimtes en in de foyer van PHIL Haarlem.

Neem contact op met Ophon Music Furniture bij interesse in de platenkast of bestel direct online. Ook is het mogelijk om een afspraak in te plannen op Haarlem Vinyl Festival, of op een andere datum in de pop-upruimte aan de Overtoom in Amsterdam.

MERK

EDITORS' CHOICE