NIEUWSCayin

Cayin Jazz 80: schakelbare buizenversterker met Bluetooth-connectiviteit

Sinan Kökbugur | 12 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Cayin | Importeur: Sensus Audio

Het Chinese audiobedrijf Cayin heeft een nieuwe geïntegreerde buizenversterker onthuld genaamd Jazz 80. De Jazz 80 heeft twee bedrijfmodi waar de gebruiker eenvoudig tussen kan kiezen en hij is voorzien van Bluetooth-connectiviteit. Het uitgangsvermogen gaat ook verder dan het klassieke ‘handjevol’ triode-watts.

Cayin Jazz 80: twee bedrijfsmodi en handmatige bias fijnafstelling

De Cayin Jazz 80 is een klassieke geïntegreerde push-pull buizenversterker. In het voorversterkergedeelte werken twee 12AX7-buizen samen met twee 12AU7-buizen als fasesplitters en drivers voor de vier KT88-eindbuizen. Cayin heeft de Jazz 80 voorzien van een geavanceerde voeding met een filtersmoorspoel en een uitgangstransformator met aftakkingen en aparte aansluitingen voor luidsprekers met een impedantie van 4 en 8 Ohm. Er zijn drie lijningangen gemonteerd en helemaal met de tijd mee is de Jazz 80 ook voorzien van Bluetooth-connectiviteit met ondersteuning van LDAC. Aan de voorkant is een hoofdtelefoonaansluiting gemonteerd.

De gebruiker kan met een schakelaar de bedrijfsmodus bepalen en kiezen tussen ultralineaire werking of triodemodus. In ultralineaire modus levert de Cayin buizenversterker tot 40 Watt per kanaal bij 4 of 8 Ohm en in triodemodus is dat nog steeds 20 Watt.

De VU-meters op het front indiceren het afgegeven vermogen. Door een op de bovenkant schakelaar om te zetten, geeft de linker VU-meter bias-instelling weer die vervolgens handmatig kan worden bijgesteld. Immers naarmate elektronenbuizen ouder worden, hebben ze soms baat bij het opnieuw afstellen van de bias.

Cayin geeft een frequentiebereik op van 8 Hz tot 60 kHz op niveau -3 dB. De A-gewogen S/R-verhouding is 90 dB. De afmetingen zijn 300 x 385 x 190 millimeter (B x D x H) en het gewicht is 16,8 kilogram.

Cayin Jazz 80: prijs en leveringsinformatie

De Cayin Jazz 80 is verkrijgbaar met een zwart of zilver front. De behuizing en de beschermkooi voor de buizen zijn in beide gevallen in antraciet metallic uitgevoerd. Een aluminium afstandsbediening is bij de levering inbegrepen.

We hebben een prijs van net geen 2.200 euro van Sensus Audio de Benelux dsitributeur doorgekregen. 

MERK

EDITORS' CHOICE