NIEUWSMarantz

Marantz Stereo 70s: tweekanaals geïntegreerde versterker met HDMI en HEOS built-in

Sinan Kökbugur | 05 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Marantz

Audiomerk Marantz heeft een nieuwe geïntegreerde versterker onthuld genaamd Stereo 70s. De Stereo 70s is een stereo-versterker maar hij heeft wel zes HDMI-ingangen. Voorts zijn analoge en digitale ingangen gemonteerd en de Stereo 70s heeft uitgebreide streaming-functies door het ingebouwde HEOS-platform. In de loop van deze maand komt de Stereo 70s op de markt in een zwarte en zilvergoude uitvoering.

Marantz Stereo 70s

Veel gebruikers willen hun televisie aan kunnen sluiten op hun tweekanaals versterker. Immers niet iedereen bezit een meerkanaals versterker of heeft de ambitie om een meerkanaals versterker te bezitten. Om deze reden zien we steeds vaker HDMI-aansluitingen op tweekanaals versterkers. De Marantz Stereo 70s past helemaal in deze trend. De fabrikant heeft zes HDMI-ingangen gemonteerd en een enkele HDMI-uitgang om een televisie op aan te sluiten.

De Stereo 70s heeft een hoogte van elf centimeter en past dus in vrijwel elk audiorek. Het opgegeven vermogen is 75 Watt per kanaal bij een belasting van acht Ohm. De eindtrappen werken in klasse AB. Marantz heeft zijn eigen Hyper-Dynamic Amplifier Modules (HDAM's) geplaatst die volgens de ontwerpers beter presteren dan de traditionele chip-gebaseerde op-amps.

Marantz heeft de Stereo 70s voorzien van analoge en digitale ingangen en ook een draaitafelingang. Een USB-aansluiting is aanwezig om een USB-opslagmedium op aan te sluiten. En voor de radioliefhebber is een FM-tuner ingebouwd.

De ingebouwde DA-converter kan PCM-signaal tot een resolutie van 24-bit/192 kHz vertalen en DSD tot 5,6 MHz. Verbinding met een netwerk kan gelegd worden via WiFi of met een UTP-kabel. Natuurlijk is ook gedacht aan Bluetooth-connectiviteit (bi-directioneel) en de Stereo 70s heeft alle functionaliteit van het HEOS streaming-platform aan boord. De Stereo 70s is Roon Tested.

Marantz Stereo 70s: prijs en leveringsinformatie

De Marantz Stereo 70s is vanaf september verkrijgbaar voor 1.000 euro in zwart en zilvergoud. Een IR-afstandsbediening wordt meegeleverd.

MERK

EDITORS' CHOICE