NIEUWSYamaha

Yamaha MusicCast 200: alles-in-één tafelradio met CD-loopwerk, radiofuncties en streaming

Sinan Kökbugur | 04 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Yamaha

Het Japanse Yamaha heeft de MusicCast 200 aangekondigd. De MusicCast 200 is een alles-in-één systeem met tweeweg luidsprekers aan boord, een CD-loopwerk, uitgebreide radiofuncties en natuurlijk Yamaha’s eigen MusicCast streaming-platform.

Yamaha MusicCast 200

De MusicCast 200 (voluit: MusicCast 200 TSX-N237D) is een alles-in-één tafelradio met luidsprekers aan boord. Elk kanaal heeft een tweeter met een diameter van 2,5 centimeter en een middentoner/woofer met een diameter van acht centimeter. Yamaha geeft een vermogen op van 25 Watt per kanaal, maar dat is met tien procent vervorming. Het vermogen bij een meer gebruikelijke één procent zal lager liggen, maar voor een slaapkamer, studeerkamer, kinderkamer etc. zal het vermogen wel toereikend zijn.

Het functielijstje is lang. Het CD-loopwerk kan geperste CD’s en zelfgebrande CD’s aflezen. M.b.t. de FM-tuner kunnen veertig stations worden opgeslagen voor directe toegang. Verbinding met een netwerk kan via WiFi worden gelegd of via een LAN-poort (RJ45). Muzieksignaal kan ook via Bluetooth 4.2 worden aangeleverd. Er is ook een analoge 3,5 millimeter jackplug-ingang op de achterzijde en een USB-aansluiting om bestanden vanaf een opslagmedium af te spelen.

Verder is er natuurlijk de ondersteuning van Yamaha;s eigen MusicCast streaming-platform, inclusief multiroom ondersteuning. Het besturingssysteem maakt streaming naar andere MusicCast-compatibele apparaten mogelijk en biedt volume- en bronbediening via de speciale MusicCast Controller smartphone-app. Op de bovenkant van de MusicCast 200 kan een daarvoor geschikt apparaat worden gelegd om draadloos op te laden.

De afmetingen zijn 370 x 111 x 260 millimeter (B x H x D) en de MusicCast 200 weegt 4,4 kilogram.

Yamaha MusicCast 200: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de MusicCast 200 vanaf oktober 2023 leverbaar zijn voor 719 euro. De klant kiezen tussen een zwarte een witte uitvoering.

MERK

EDITORS' CHOICE