NIEUWS

Spotify over je speakers thuis: met deze apparaten kan het

Gastauteur | 04 september 2023 | Fotografie Gastauteur

Streaming is de nieuwe standaard voor entertainment. Het is ook een manier om van je favoriete muziek te genieten, bijvoorbeeld via Spotify. Maar wat als je die muziek niet alleen via je koptelefoon wilt ervaren, maar ook door je huis wilt laten klinken? Wat je natuurlijk sowieso nodig hebt, is Spotify en een internet abonnement met goede wifi dat voldoende is om soepel te kunnen streamen. Maar dan moet je het geluid nog over één of meerdere speakers zien te krijgen. Met de apparaten die we in dit artikel bespreken, kan dat.

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Smart speakers

Slimme speakers zijn de sterren van de moderne huiskamer geworden. Denk aan apparaten zoals de Amazon Echo, Google Home en Apple HomePod. Deze geavanceerde speakers zijn niet alleen uitgerust met krachtige geluidsweergave, maar hebben ook ingebouwde spraakassistenten. Hierdoor kun je eenvoudig je favoriete Spotify-nummers afspelen door simpelweg je stem als commando te gebruiken.

Slimme speakers fungeren bovendien als centrale hubs voor andere slimme apparaten in huis, waardoor je je hele huishouden met je stem kunt bedienen.

Draadloze speakers

Draadloze speakers hebben de manier hebben het samen luisteren naar muziek een stuk makkelijker gemaakt. Deze compacte en draagbare luidsprekers maken gebruik van Bluetooth-technologie om verbinding te maken met je mobiele apparaten. Dit betekent dat je met een paar tikken op je smartphone of tablet je Spotify-afspeellijsten direct op je draadloze speakers kunt afspelen. Je kunt met deze speakers je de muziek zelfs meenemen naar verschillende kamers, zodat je er altijd en van kunt genieten. 

Audioreceivers

Heb je een krachtig audiosysteem met een receiver? Dan kun je gemakkelijk van Spotify genieten via je bestaande luidsprekers. Audioreceivers ondersteunen vaak Bluetooth- en Wi-Fi-verbindingen, waardoor je je smartphone of tablet kunt koppelen en je favoriete tracks kunt afspelen met een indrukwekkende geluidskwaliteit. Dit maakt van je huis een concertzaal waarin je alle nuances van je favoriete muziek kunt waarderen, ook via streaming.

Soundbars

Voor liefhebbers van home entertainment zijn soundbars een geweldige keuze. Deze slanke en stijlvolle apparaten verbeteren niet alleen de audiokwaliteit van je tv, maar kunnen daarnaast ook fungeren als speakers voor je muziek. Met Bluetooth-mogelijkheden kun je je mobiele apparaten moeiteloos koppelen aan de soundbar en genieten van je favoriete nummers alsof je met geluid alsof je bij een live concert bent.

Multiroom audiosystemen

Als je op zoek bent naar de ultieme luisterervaring in je hele huis, dan zijn multiroom audio systemen de perfecte keuze. Deze systemen, zoals Sonos, zijn ontworpen om naadloos samen te werken met Spotify en andere muziekstreamingdiensten. Je kunt eenvoudig specifieke apps gebruiken om muziek naar verschillende kamers te streamen. Zo maak je er thuis past écht een feestje van en wordt het hele huis schoonmaken in een keer een stuk minder vervelend.

Er is dus in feite een scala aan opties om Spotify in je huiskamer of elders in huis te krijgen. Misschien vergt het nog een investering, maar daar krijg je wel iets moois voor terug, namelijk het genot van muziek in huis via streaming!


EDITORS' CHOICE